diumenge, 11 de maig del 2014

TEMPS DE FLORS I CUPCAKES DE MOJITO

A Girona aquesta setmana es celebra una nova edició de Temps de Flors...Tot i que trobo que és una iniciativa estèticament bonica...potser se'n fa un gra massa...En general, la ciutat, en els darrers anys, està massa encarada al turisme, i s'oblida als qui la trepitgen, viuen i pateixen a diari...i això acabarà passant factura...Retrets polítics a part, aquests dies la ciutat és plena de llum i color, i iniciatives que celebrem l'arribada de la primavera...una d'elles, l'obertura, fins a mitja nit, novament, del Mercat del Lleó, amb tastets fets pels comerciants....i jo, altra vegada, vaig ajudar a la Teresa, de la parada Sabors, a elaborar-ne uns quants de ben dolcets...Flors de galetes, cucurutxos de nocilla i un cupcakes de mojito que estaven deliciosos....i mira que jo no sóc massa amant dels cupcakes....! Però aquests....ben alegrats amb rom... han entrat directament a un lloc d'honor del meu top ten! A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per a 24 cupcakes)
Per la base
240 grams de mantega
440 grams de sucre blanc
6 ous
400 grams de farina
2 cullerades de llevat químic tipus Royal
120 ml de llet sencera
2 cullerades de pasta de llimona
un bon raig de rom

Per la cobertura
250 grams de mantega a temperatura ambient
325 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
3 o 4 cullerades de pasta de mojito
una punteta de colorant verd
fondant verd per fer les fulles d'ornament

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, posem la mantega a temperatura ambient i el sucre, i batem, amb l'accessori pala, fins obtenir una crema.



Afegim els ous un a un, i anem batent fins que estiguin ben integrats.


Afegim la pasta de llimona....


...i el bon rajolí de rom...


Hem d'obtenir una massa força líquida, similar a aquesta.


És el moment d'afegir la llet i la farina (prèviament barrejada amb el llevat químic i tamisada), en tongades, fins a acabar, i batre just fins que tot estigui integrat...si ens passem, ens quedaran massa espessos.



Llavors, amb l'ajuda d'una cullera de gelat, repartim la massa entre els paperets de cupcake escollits.



Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 14-15 minuts...fins que estiguin dauradets i, en tocar-ne la superfície, no s'enfonsi.


Deixem refredar una mica, desemmotllem, i punxem bé amb una forquilla. Tot seguit pintem generosament amb una mica més de rom.


Arribats a aquest punt, hem de preparar la cobertura, en aquest cas, una deliciosa crema de mantega amb gust a mojito, gràcies a aquesta pasta concentrada que em vaig agenciar l'altre dia!


Disposem tots els ingredients en el bol del batedor elèctric, i batem, amb l'accessori globus, en un primer moment -per evitar que la cuina quedi com si hagués nevat- a velocitat baixa, i després a velocitat, durant uns 5-7 minuts, fins obtenir una crema consistent.


Disposem la crema dins una mànega pastissera, amb boca rodona, i formem el barret del cupcake, que adornarem amb una canyeta negra, de les típiques de mojito, i una fulla verda de fondant, per imitar la presentació d'aquest original, i segons el meu home deliciós, combinat...



Queden d'allò més originals, i són molt i molt saborosos i suaus!


I no vull acabar aquest post sense ensenyar-vos quina presència tenia la parada de la Teresa amb les dolçaines que vaig preparar!


En honor a la ciutat, vaig preparar rams de flors de diferents colors...Eren galetes de mandarina, decorades amb fondant...les peques de casa em van ajudar molt, perquè si no aquesta producció en cadena hagués estat impossible!!!


També vaig preparar "cubanos" farcits de praliné i ben engalanats amb flors de fondant...


....i cucurutxos de crema de nocilla blanca i de la nova d'ametlles que fa poc han tret al mercat.



....en fi...una sortit ben ensucrat per endolcir una magnífica vetllada al Mercat del Lleó, un dels meus llocs predilectes de la meva històrica i màgica ciutat!
Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Uauuuuuu Mònica!! Tu vas fer totes aquestes coses?? Es pot saber d'on treus el temps? És una passada, felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona...els cubanos i els cucurutxos només els vaig farcir i decorar...o sigui que no té massa mèrit...però els cupcakes de mojito i les galetes (que eren de mandarina), van quedar molt bones! Petons Pili!

      Elimina
  2. Com sempre !!!!!!!!!!!!! Ets genialllll

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies...però la veritat és que va ser molt divertit preparar-ho tot! Petons!

      Elimina
  3. temps de flors i de cupcakes espectacularls. oooooh!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies...les peques de casa van fer les fulles de fondant de la decoració...s'estan tornant unes expertes! Petons!

      Elimina
  4. Te quedó todo que madre, seguro que todo delicioso.Besosss

    ResponElimina
  5. Quina parada més llampant i deliciosa!!! aquests cupcakes de mojito els he de provar, és el meu còctel preferit i han d'estar de vici!!! un petonàs!!

    ResponElimina
  6. Ohhhh! jo els veure i no els vaig tastar perque ja estava molt tipa! Si hagues sapigut que eren teus hauria fet un foradet, quina pena! Vaig arribar molt tard i ja quasi no quedava res, va tenir molt d'èxit ja t'ho dic perque gairebé tot es va esgotar... de flors no en quedava ni una! Tot una pinta espectacular!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. El cumpcakes em semblem bonics i han d'estar boníssims, pero la parada amb totes aquests dolços que has fet és al·lucinant!!!
    petons

    ResponElimina
  8. Quina passada Mònica!! Cupcakes de mojito.... no tardarè gaire en provar de fer-los.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. "Que buenas recetas,postres y pasteles como para un dia en familia"

    ResponElimina
  10. ""Que buenas recetas,postres y pasteles de chocolate para un dia en familia" ;)

    ResponElimina