diumenge, 18 de maig del 2014

TRENA DE COCO I XOCOLATA

Havia vist aquesta tipus de trena de pasta de full a molts blocs, però encara no havia provat de preparar-la. Després del resultat ja us avanço que no serà la darrera vegada que doni a la pasta de full farcida aquesta forma. Queda una macropasta preciosa i molt bona, que es pot preparar força abans i, cosa molt important, que es pot transportar sense problema. Per tant, si heu d'anar a dinar a casa d'algú, i us heu compromès a portar les postres, és una gran opció! Per cert, si trobeu aquesta crema de coco que he fet servir jo, no deixeu de comprar-la...és deliciosa, i he hagut de fer veritables esforços per no menjar-me-la directament del pot a cullerades!


INGREDIENTS
Una placa de pasta de full
Un pot de crema de coco
Un grapadet de gotes o trossets de xocolata negra
Un ou batut
Una cullerada de sucre

PREPARACIÓ
Estirem la placa de pasta de full i la col·loquem d'aquesta manera, com diria ma mare "a lo llarg".


La dividim en tres columnes iguals (fent petites marques), fer incisions esbiaixades en les dues columnes laterals.


Ara és l'hora de col·locar-hi el farcit. En aquest cas, una crema de coco espectacular, que em va portar ma germana d'Andorra.


Repartim el farcit per la columna central, deixant una mica de pasta lliure a cada punta.


Per sobre la crema de coco, repartim les gotes o trossets de xocolata (la quantitat és una mica al gust).


Pintem les columnes laterals, on hem fet les incisions, generosament, amb ou batut.


Llavors anem creuant les tires resultants de les columnes laterals.


Una tira d'un costat, una de l'altre, i així successivament fins a formar tota la trena.


Les puntes, les tanquem fent incisions amb una forquilla, per evitar fuites de farcit.


Pintem tota la superfície restant també amb ou batut.


Enfornem, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts. A meitat de cocció empolsinem amb sucre la trena. Deixem acabar de coure fins que la tinguem ben daurada. Si veieu que se us torra massa de dalt, però de baix encara no està prou cuita, tapeu la part superior amb un paper de forn els darrers minuts de cocció. Un cop feta, desenforneu, deixeu refredar i ja podeu endur-vos-la on vulgueu...


...o degustar-la, a peu dret, a la cuina de casa!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Uauuu quina passada !!! M'encanta la combinacó del coco i la xocolata.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó quan dius que queda preciosa!! A mi m'agrada molt fer-la!!
    El farcit...impressionant!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Molt maca i segur que molt bona!!! Ara aquesta crema de coco no l'he vist mai.

    ResponElimina
  4. Mare meva quina pinta !!!a peu dret....no dona tems d'arribar a taula amb aixo.....que boooooo....petons.

    ResponElimina
  5. Ei!! Que bo!! Sempre mostres productes estrafolaris, Mònica! La teva germana va portar-te un regal fantàstic d'andorra, aquesta pasta de coco ha de ser un vici!!

    ResponElimina
  6. Uff! Explicat així sembla molt fàcil! i el resultat deliciós!!!

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta!! Me l'apunte a "pendents"!!!

    ResponElimina
  8. Coco I xocolata? Brutal. Quedes convidada ara mateix I me'n portes una. Petons.

    ResponElimina
  9. Aquesta és una combinació criminal, com diem a casa! Quines ganes de poder fer una mossegada!

    Petons!

    ResponElimina