Ja us vaig dir que havia trobat una base de gelat fantàstica, i que em vaig posar a experimentar amb ella compulsivament...Doncs bé...aquesta és la versió que vaig fer amb maduixes, per les postres del dia de Sant Joan...per tirar una mica avall les coques...i va resultar deliciós!!! Quina cosa més boníssima...a veure si us animeu a provar-lo aquest cap de setmana, que diuen serà prou calorós!
500 ml de nata per muntar
300 ml de llet condensada
1 tarrina de maduixes
2 o 3 cullerades de pasta concentrada de maduixa
4 o 5 cullerades de melmelada de maduixes
PREPARACIÓ
Primer, una bona estona abans, rentem i tallem les maduixes a talls molt i molt petits (en reservem unes quantes, amb cua, per la decoració final).
Posem a congelar aquests trossets petits...mirant que quedin poc amuntegats, per tal que, un cop gelats, es puguin separar fàcilment.
Llavors comencem a muntar la nata amb una batedor elèctric.
A mig procés, hi afegim la pasta concentrada de maduixes, i acabem de muntar.
Llavors, a mà, amb l'ajuda d'un batedor manual, poc a poc, i amb moviments suaus de baix a dalt, incorporem la llet condensada.
Quan tinguem una massa uniforme, aboquem a la geladora.
"Mantequem" la barreja a la geladora durant uns 30 minuts. Veure que està quan ha augmentat considerablement de volum, i la seva consistència és més densa.
En l'últim moment, aboqueu els trossets gelats de maduixa, i deixeu que es reparteixin per tota la massa.
Tot seguit col·loquem la meitat de la massa en el recipient escollit per guardar el gelat al congelador, i al damunt, hi repartim un parell de cullerades de melmelada de maduixes.
Hi aboquem la resta de massa i per sobre hi estenem la resta de melmelada, i al congelador durant unes tres hores com a mínim.
Traiem del congelador uns 15 minuts abans de servir, per poder manipular-lo i fer les boles millor, i servim acompanyat d'algunes maduixes naturals de les que hem reservat...
Ja veureu com, amb aquest gelat, feu les delícies de tots els de casa...grans i petits!
Que vagi de gust!
que bo Mònica! ja fa dies que nomès veig gelats per la blogosfera i em venen unes ganes de fer-ne! A veure si tinc temps i m'animo, el teu té un pinta impressionant! Un petó guapa!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
A més Pilar...els gelats, si treus el temps de congelació, són molt ràpids de preparar! Una abraçada!
EliminaHola Mònica guapa tu
ResponEliminaNena quina bona pinta, em el teu permís et copio la formula, ja t´explicaré el resultat, mentre mil petonets Susanna
El tens tot...una abraçada!
EliminaNena....apunta't queda!!!!!
ResponEliminaUna pregunta....té molt gust de llet condensada? És que al meu marit no li agrada gaire, per no dir gens...... Ja m'explicaràs!!!!
Petons,
Olga
Que va....fa gustet a maduixa....i amb aquestes proporcions tampoc queda massa dolç!!! Si proves de fer-lo ja m'explicaràs! Petons!
EliminaJo ja he comprat la llet condensada i la nata. Ara només necessito temps i la geladora ben freda per posar-m'hi. El que vas fer l'altre dia amb xocolata i crocant em va encantar, però aquest és la bomba, amb la melmelada i els trossets de maduixa. Se'm gira feina! Bon cap de setmana.
ResponEliminaJa estic desitjant veure els teus gelats i les fantàstiques fotos que en facis! Petons Chus!!!
EliminaRàpid i super bo Mònica!!!
ResponEliminaPetons!!
És que amb la calor tampoc ve massa de gust estar mooolta estona a la cuina! Petons!
EliminaM'encanten les maduixes... i ara a l'estiu en geladet... quina bona pinta!
ResponEliminaM'ha agradat molt!
Una abraçada!
Les maduixes i les cireres són les reines vermelles de l'estiu! Petons!
EliminaQue rico, yo me comería un buen vaso huuuu.Bssss
ResponEliminaSi pogués Doris, te l'enviava per missatger! Petons!
EliminaHola guapa! Estic considerant seriosament comprarme una mantecadora. Algun consell o suggeriment? Gràcies i besets.
ResponEliminaHola Glòria...amb aquesta calor...només vénen de gust gelats...doncs jo en tinc dues, de ben baratetes (una del lidl), i van genials...mentre girin i mantinguin bona estona el fred, n'hi ha ben bé prou!!! Amb les teves mans, segur que hi treu molt rendiment! Petonarros des de Girona!
Elimina