dimecres, 16 de juliol del 2014

CUPCAKES RED VELVET FETS EN GALETA DE GELAT

Avui la meva germana ha vingut a casa amb un regal genial...unes galetes de gelat d'importació (americanes com no podia ser d'altra manera), que s'aguanten dretes i que es poden enfornar...per tant, que es poden coure cupcakes en el seu interior...Es veu que les ha comprat per internet...i que fa no sé quan que les estava esperant. Davant aquest present tan fantàstic, no m'he pogut esperar ni un moment i he obert el forn. He desenterrat una recepta de red velvet que havia apuntat fa dies d'internet (i de la que he intentat trobar novament la font per esmentar-la, sense èxit), i l'he adaptat...He decidit que, com que és estiu, res de frosting...la nata de tota la vida, ben fresqueta, que és un dels farcits típics de casa nostra...així hem fet també una mica de cuina fusió...El resultat, molt bonic a la vista...i es-pec-ta-cu-lar al paladar...El pastisset del interior de la galeta és melós, esponjós i saborós...i combinat amb la nata...et deixa sense paraules...En fi...que m'ha entusiasmat! A veure què us semblen a vosaltres!


INGREDIENTS (per 24 cupcakes)
Per la base
24 galetes de gelat enfornables
2 tasses de farina
1 i 1/2 tasses de sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
4 cullerades de cacau en pols pur
1 i 1/3 tasses d'oli de girasol
3 ous
3/4 de tassa de buttermilk (feta amb llet i el suc de mitja llimona petita)
1 cullerada de vinagre de poma
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
una mica de colorant vermell intens en pasta

Pel frosting
500 ml de nata
sucre al gust
una mica de pasta de maduixa
cagallons de colors
uns quants lacasitos o similar vermells

PREPARACIÓ
Primer de tot preparem la buttermilk, que haurà de reposar una estona... Barregem la llet amb el suc de llimona i deixem reposar.



En un bol barregem la farina...


...la sal, el bicarbonat, el cacau...


...i el sucre...


...i remenem bé.


En el bol del batedor elèctric, i amb l'accessori globus, batem l'oli i els ous.


Afegim el vinagre...


...i la buttermilk.


Ara és el torn de la pasta de vainilla bourbon...


...i el colorant vermell en pasta. Jo avui n'he estrenat un, d'una mica més professional, que ha resultat ser d'allò més viu!



Així de vermella us ha de quedar la barreja d'aliments líquids.


Llavors, poc a poc, i amb l'ajuda d'un batedor manual, aneu incorporant la barreja d'ingredients sòlids a la barreja d'ingredients líquids.



Us ha de quedar una massa final de textura cremosa, i d'olor cacau intens i brillant preciós.


Quan tingueu la massa preparada, ompliu fins una mica més de la meitat els ice cream cups, o galetes de gelat amb peu i enfornables (que és la traducció lliure que he decidit fer-ne!).


Oi que són una monada???




Enforneu, a 165 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts...dependrà de la mida de les galetes...Les meves no eren massa grosses i amb 22 minuts n'hi ha hagut prou. Sabreu que estan cuits quan, en pressionar la massa amb el dit, aquesta retorni com si d'un matalàs es tractés.


Deixeu refredar mentre munteu la nata.



Amb la nata en una mànega pastissera amb boca arrissada oberta, feu un barret a cada galeta farcida de cupcake...


Decoreu amb la pasta de maduixa, els cagallons...



...i coroneu amb uns lacasitos vermells que simulin una cirereta!



Oi que són una preciositat?



Doncs si els tasteu us ben asseguro que us llepareu els dits, les mans i el braç fins el colze!



Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Que chulo!!! Parecen helados, te han quedado para chuparse los dedos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. M encanten aquests cons de gelat!!! Si no és per internet no hi ha manera de trobar los. Queden xulíssims amb el red velvet!! Han de ser deliciosos!!
    Ptns :-)

    ResponElimina
  3. Quina passada, visca la cuina-fusió! Ja m'imagino el cruixent de la galeta amb l'esponjositat del red velvet i la cremositat de la nata .... Sense paraules! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són boníssims i moníssims...en fi...un gust preparar-los i menjar-los! Petons!

      Elimina
  4. Quina cosa tan espectacular! Molt xulo, si senyora! I la nata, un encert, és veritat que amb la calor que fa hi va millor que cap altra cobertura.
    Marta

    ResponElimina
  5. Tot el que fas ho trobo tan original.....ets una artista!!!! Quina espectacularitat!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga! A veure si em poso vermella! I mira que és un honor rebre elogis d'una gran cuinera com tu! Petons!

      Elimina