dimarts, 15 de juliol de 2014

GASPATXO PER BEURE...

A casa, a l'estiu, prendríem gaspatxo a qualsevol hora...i no amb cullera i ensopegades varies, com ara està de moda, sinó en got, com a beguda, extremadament nutritiva i refrescant...Alguns diran que la meva versió d'aquest clàssic de la cuina espanyola és una mica light, però si el tasteu, ja veureu com en voldreu un gotet a qualsevol hora!


INGREDIENTS (per 4 gots de gaspatxo)
6-9 tomàquets vermells
1 pebrot vermell
1 cogombre
3 o 4 llesquestes de pa del dia abans
1 got d’aigua ben freda

sal, pebre i vinagre de poma

PREPARACIÓ
Primer de tot trieu unes verdures ben bones i fresques...en aquest cas, els tomàquets, de les hortes de Blanes...immillorables!


Tot seguit, peleu el cogombre i el poseu al got del batedor de peu.


Renteu i talleu el pebrot i afegiu-lo.


Peleu els tomàquets i incorporeu-los al recipient del batedor.


Si ho mireu de costat...veureu unes capes ben acolorides d'excepcionals i gustoses verdures fresques.


Afegiu sal i pebre...


...el pa (millor del dia abans)...


...i el vinagre de poma. Aquest últim ingredient, és una mica al gust. A casa som força vinagrers i  per això n'afegeixo un bon raig.


Hi aboqueu l'aigua ben freda i ho bateu/tritureu, a velocitat alta, durant dos o tres minuts.


Us ha de quedar un resultat ben líquid, sense grumolls ni trossos de res.


Per aconseguir encara més suavitat, passeu el líquid obtingut pel colador xinès.


I ja el teniu preparat...només us queda guardar-lo a la nevera per servir-lo, en qualsevol moment, ben fresquet!


I si decoreu el got amb un trosset de cogombre...la cosa quedarà encara més exòtica i atraient!



Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. M'encanta el gaspatxo! al costat del seu germà salmorejo, dels millors batuts d'estiu!! Molt bo, amb canyeta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa en beuríem matí, migdia i vespre també!!! I a més, cosa difícil, és molt saludable! Petons!

      Elimina
  2. Que rico un vasito de este gazpacho bien fresquito!!

    Besines

    ResponElimina
  3. Monica, el gazpacho en vaso!!!! asi me gusta a mi también..es más, la receta que sigues es muy de mi estilo..me encantan los gazpachos con cosas lo justo..mas tomate que otra cosa y ligeritos!
    en fi..que me encanta tu receta y te deseo unas muy felices vacaciones de verano :) yo ya ando un poco desconectada, así que te mando miles de besitos!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també Juana...aquest juliol està essent de bojos i en prou feines tinc temps de fer la publicació...per vacances espero poder visitar més els meus blocs predilectes! PEtonarros i bones vacances per tu també!

      Elimina
  4. Jo el faig una mica diferent a tu... les arrels extremenyes surten ;-) , però a la nevera sempre en tenim una gerra per anar bevent, i moltes vegades comencem a dinar amb un gotet de gaspatxo... i després "ataquem" amb la resta :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un entrant fantàstic...i a més, com dius, amb mil versions...totes delicioses! Petonarros!

      Elimina