dijous, 10 de juliol del 2014

GALETES DE FARINA D'AVELLANA CRUA I XOCOLATA

Ja sabeu que m'agrada...rectifico...m'encanta provar ingredients nous...Així que avui us presento unes galetes amb farina d'avellana crua, que no havia fet servir mai...Són una versió d'unes que vaig fer fa un temps amb farina d'ametlla...i la veritat és que tant unes com les altres causen addicció....La combinació avellana-xocolata és saborosa, i la textura de les galetes resultants, més fina que la de les cookies americanes normals, fa que siguin irresistibles!!! A més, se'n fan un fotimer en un moment...a veure si us animeu a fer-les per alegrar alguna de les tardes d'aquest juliol, que està resultant, de moment, una mica massa plujós i gris!


INGREDIENTS (Per unes 22-25 galetes)
350 grams de sucre blanc
50 grams de sucre de toffee
230 grams de mantega a trossets
2 ous batuts
300 grams de farina de blat
200 grams de farina d'avellana crua
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta bicarbonat
1 cullerada pasta de vainilla Bourbon
200 grams de flocs de xocolata negra

PREPARACIÓ
Primer de tot, i en el bol del batedor elèctric, i amb l'ajuda de l'accessori pala, barregem els sucres (el blanc i el de toffee), amb la mantega.



Hi afegim els ous batuts...


...i la pasta de vainilla, batent una mica més per tal que tots quedi ben integrat.


Després afegim la farina, prèviament barrejada amb la sal, el llevat i el bicarbonat, i barregem molt poc, el just perquè la farina s'incorpori a la massa, i aquesta esdevingui uniforme.



Fem el mateix amb la farina d'avellana crua, que us haig de dir que, malgrat és força cara, és un ingredient gustós i versàtil!



Finalment, i ja a mà, incorporem els flocs de xocolata negra.




És el moment de dividir la massa amb porcions iguals. Jo per aconseguir-ho vaig fer servir una cullera de gelat.


Aixafem una miqueta les boles resultants, i les col·loquem en una safata folrada de paper de forn. Cal deixar marge entre una i altre perquè s'expandeixen molt al forn.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, i ja les tenim llestes!


Abans de menjar, només cal que les deixeu refredar i endurir (perquè surten tovíssimes del forn), molt millor si és a sobre d'alguna reixa.


Ja veureu com, si les prepareu, la vostra superproducció desapareixerà ràpidament!


Seràn...vistes i no vistes!



Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Amb aquesta mossegadacja es veu les que quedaran! Tot i que no les podre menjar segur que estan bonissimes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de no poder menjar fruits secs és un rotllo...sort que hi ha mil ingredients per substituir-los! PEtons!

      Elimina
  2. Amb farina d ametlles si que n he fet però d avellanes no l he usat mai. Tenen una pinta tremenda!!! I ara és l hora de berenar, el que donaria per unes quantes!!
    Petonets i bon cap de setmana guapa :-)

    ResponElimina
  3. La farina d'avellana deu afegir un gustet especial, fan molt bona pinta. En buscaré a veure si les faig a casa!
    Marta

    ResponElimina