diumenge, 3 d’agost de 2014

GELAT DE XOCOLATA I COOKIES

Aquest agost no sembla agost...núvols, tempestes i fresca...el temps és ben boig!!! En fi, que avui que el solet ha sortit, s'ha d'aprofitar per preparar i degustar les postres estrella de l'estiu: el gelat...en aquest cas, de xocolata i cookies....una delícia!


INGREDIENTS
250 grams de xocolata negra
100 grams de sucre llustre
2 cullerades de sucre invertit
2 ous
400 ml de nata
2 iogurts grecs
6-8 galetes tipus cookies
1 tasseta de gotes de xocolata

PREPARACIÓ
Comencem fonent la xocolata al bany maria.



Un cop fosa, hi afegim el sucre llustre i remenem fins que estigui ben incorporat.


I ara és el torn dels ous i el sucre invertit (que ajudarà a que no cristal·litzi el gelat)...Cal que continueu remenant fins obtenir una barreja homogènia, brillant i cremosa.




Reserveu la crema obtinguda fins que es refredi (a temperatura ambient).


En un altre bol munteu la nata (que haurà d'estar ben freda).


Quan la tingueu quasi a punt, hi incorporeu els iogurts grecs i acabeu de batre amb l'accessori globus del batedor elèctric (en aquest cas, com que era a Blanes, no vaig fer servir la KA, sinó el manual).



 Un cop tingueu les dues barreges a punt, aneu incorporant la nata i el iogurt, poc a poc, i amb moviments de baix a dalt, a la barreja de xocolata, que ja tindreu a temperatura ambient.



Al final, heu d'obtenir una base de gelat amb aquesta textura.


Poseu a la geladora, i deixeu "mantecar" durant uns 30 minuts.


En els últims minuts, hi aboqueu les cookies, partides a trossets petits, i les gotes de xocolata.




Un cop acabat el procés, aboqueu la massa obtinguda en el recipient que volgueu posar al congelador. Reserveu al congelador fins quinze minuts abans de servir (com a mínim unes tres hores).


Una estona abans de servir, traieu del congelador. Així us serà més fàcil fer-ne boles.


Serviu amb una bona galeta, i, si com és el cas dels de casa, sou xocolaters de mena, engalaneu amb unes quantes gotes més de xocolata per sobre.


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Está de lo más tentador. Esto tiene toda la pinta de ser totalmente light ¿cierto?
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. 100%...t'ho menges i quedes tan bé que t'eleves....lleugerament....al setè cel! Petons!

      Elimina
  2. Demà al matí tinc pendent de fer sucre invertit, i a partir que el tingui em a fer gelats si o si. Aquest m'encanta, i els trossets cruixents de cookie són genials!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...ja publicaràs això del sucre invertit...jo el compro fet, però n'he vist receptes...a veure a tu com et surt! Petons!

      Elimina
  3. Una altra tentació Mònica! Ha d'estar increible! Un petó guapa!

    "Les receptes qeu m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar...els gelats són una de les debilitats dels de casa! Petons!

      Elimina