dimarts, 19 d’agost de 2014

QUARKKUCHEN O PASTÍS DE FORMATGE QUARK

Quan el vaig veure al bloc de la Bea (El rincón de Bea) me'n vaig enamorar, i vaig anotar els ingredients per tenir-los a mà en anar al super...En aquest cas, però, com que era a Blanes, no vaig anar al LIDL, així que vaig haver d'adaptar alguns dels que feia servir la Bea (fanàtica incondicional com jo d'aquesta cadena alemanya)...i variar la base del pastís perquè no vaig trobar pasta brisa al voltant de casa...però tot i les variacions exposades, va quedar espectacular...tal com ella el descrivia...no deixeu de preparar-lo...penseu que és molt lleuger, i, per tant, ideal com a postres estiuenques! Petons!


INGREDIENTS
Per la base
1 paquet de galletes digestive
3 o 4 cullerades de mantega fosa
2 cullerades de cacau

Pel farcit
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre
50 gr. de sucre de vainilla
3 ous grossos
1 llimona (el suc i la pela ratllada)
750 gr. de formatge Quark
300 gr. de nata fresca, de la de muntar
1 sobre de preparat de flam Royal
25 gr. de Maizena
100 gr. de panses sense pinyol remullades prèviament en rom, escorregudes i enfarinades
melmelada de fruites del bosc per acompanyar

PREPARACIÓ
Agafem les galetes digestive, i les trinxem (es pot fer a màquina o a mà, posant-les dins una bossa i emprenent-la a cops amb el corró!).



Un cop ben esmicolades, hi afegim el cacau i la mantega fosa, i remenem fins obtenir una massa pastosa.


La repartim pel cul d'un motlle rodó (d'uns 24 cm), l'apretem bé, i la deixem una estona a la nevera.


Anem pel farcit...Comencem batent el sucre i la mantega (que haurà d'estar a temperatura ambient).



Un cop obtinguda una massa cremosa i blanquinosa, afegim els ous, un a un, i continuem batent.



És hora d'incorporar el suc i la pela ratllada d'una llimona.


Tot seguit és el torn del sobre de preparat de flam, i la maizena, que incorporarem amb un batedor manual.



I per acabar...aboqueu-hi el formatge quark i la nata i bateu lleugerament, amb el batedor manual, i moviments de baix a dalt.





Us ha de quedar una massa ben cremosa...


...que abocareu al motlle on haureu creat prèviament la base de galeta.


Només us queda afegir les panses, que haureu tingut en remull amb rom una estoneta, i que haureu ben escorregut.


Per evitar que s'enfonsin i quedin totes al cul, empolsineu-les amb una mica de farina.



Repartiu-les per sobre el farcit del pastís, i amb l'ajuda d'una cullereta, enfonseu-les una miqueta.



Enforneu a 190-200 graus (jo en aquest cas només vaig fer servir escalfor per baix, perquè era el forn de Blanes que no té opció rebosteria), durant uns 70-75 minuts, o fins que el veieu ben quallat.


Sobretot, sobretot, sobretot...un cop cuit, deixeu refredar mitja hora dins el forn, amb la porta oberta, i després acabeu de deixar refredar, durant un parell o tres hores més, a temperatura ambient.


Serviu a talls...


...acompanyats d'unes cullerades de melmelada de fruits del bosc....ja veureu que el trobareu irresistible!


Gràcies Bea! I que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Espectacular!! ja ens veurem per aquí!!

    ResponElimina
  2. Hola reina...quina marevella de pastís...sorprenen amb aquesta textura...te tinc que felicitar !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mèrit és de la Bea i dels llibres que li aconsegueix el seu marit als "mercadillos" de diumenge! Petons!

      Elimina
  3. Ostres Mònica, la pinta és al·lucinant, jo també me n'he quedat enamorada! La provaré ;)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  4. Aquest pastís ha d'estar boníssim!.
    Jo també el provaré!

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, és digne d'una bona sobretaula de diumenge! Petons!

      Elimina
  5. La pinta és deliciosa, així que no dubte gens que ha d'estar per repetir de bo!! i la veritat és que les receptes de la Bea sempre són un encert... Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincideixo amb tu...la Bea és una de les meves ídols rebosteres! Petons!

      Elimina
  6. Irresistible!!! Que bo ha de ser!!! Formatge i panses....mmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina