dijous, 25 de setembre del 2014

DONUTS DE XOCOLATA AL FORN

Avui fa 10 anys que ens vam casar amb en Marc...i ja quasi ni recordo quan fa que estem junts...en realitat, no teníem cap interès de passar per la vicaria...però com que vam decidir ser pares de les tres princeses-miniterroristes que corren per casa, vam haver de fer papers si o si...Va ser una festa molt divertida, i ens ho vam passar d'allò més bé...Perquè us en feu una idea, vam fer pujar a tota la família, mudada, dalt del remolc d'un tractor, per fer una ruta per la muntanya...En fi...que a originals pocs ens guanyen!!! Tot aquest rotllo es per dir-vos que avui ho hem celebrat una mica, perquè aquests han sigut els deu anys més feliços i intensos de la meva vida, i per això he fet aquests donuts amb un motlle que, per commemorar la data, m'he agenciat can Berdala a Girona, on tenen de tot i més relacionat amb el món de la cuina i la rebosteria. És una recepta (lleugeríssimament retocada en alguna quantitat) del fantàstic bloc Kanela y Limón...i us asseguro que més senzilla no pot ser!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per uns 12 donuts)
Per la massa dels donuts
180 grams de farina
30 grams de cacau pur
120 grams de sucre llustre
140 grams d'ou
8 grams de llevat químic tipus Royal
1 cullerada de pasta de vainilla Bourbon
70 grams de iogurt
100 grams de nata
60 grams d'oli de girasol

Pel glacejat
135 grams de sucre llustre
15 grams de cacau pur
4-6 cullerades d'aigua bullint

Per decorar
sprinkles de colors 


Aquest és el motlle que m'he agenciat...

...i que va fantàsticament bé!!!


PREPARACIÓ
Primer de tot barregeu i tamiseu tots els ingredients secs (farina, sucre, cacau i llevat).




Llavors, amb un batedor manual, barregeu bé tots els ingredients líquida (ous, iogurt, nata, oli i pasta de vainilla).



Poc a poc, aneu incorporant els ingredients secs a la barreja de líquids, i batent suaument a mà fins obtenir una massa homogènia.



Poseu la massa en una mànega pastissera, sense boca, i repartiu-la pels motlles. no els ompliu massa, només fins una mica més de la meitat. Jo ni tan sols he untat els motlles amb spray, i han sortit perfectes...però si de cas el vostre motlle no és igual, podeu fer-ho una miqueta.



Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10-12 minuts. Tot seguit, desenforneu, deixeu refredar un parell de minuts al motlle, i ràpidament desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa. Mireu quin goig de donuts...


Mentre es refreden, aneu pel glacejat. Simplement es tracta de barrejar bé els tres ingredients...sucre, cacau i agua bullint...fins obtenir una crema sense cap grumoll i prou líquida per glacejar bé...Això si que és qüestió de provar una mica fins trobar la textura ideal. Afegiu l'aigua molt a poc a poc, i així podreu rectificar sobre el terreny!!!




Un cop freds, banyeu la meitat de cada donut en el glacejat...



...i decoreu amb sprinkles abans que s'assequi.


Uns minuts després, tindreu llestos els millors donuts (al forn), que hàgiu tastat mai!!!





Que vagi de gust!!!!

11 comentaris:

  1. Monica, ¡¡¡ Felicitats !!!!
    A tu en Marc us desitjo, que compliu molts anys més junts.
    Els dolços que has preparat són com sempre deliciosos.

    ResponElimina
  2. Que moldes mas majos y horneados mejor que fritos amiga.Besossss

    ResponElimina
  3. Per molts anys, Mònica! Una bona manera de celebrar-ho, amb xocolata tot és com més de festa. I al forn, encara millor, perquè t'estalvies els greixos del fregit. Petons.

    ResponElimina
  4. Muchas felicidades!!! Y que mejor manera de celebrarlo con estos ricos donuts de chocolate, una delicia.
    Besos
    Montse

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per aquests 10 anys, per tots els anteriors que heu estat plegats i per tots els que encara estan per venir Mònica!!

    Amb aquests donuts em sembla (almenys per mi que sóc súper mega fan de la xocolata...) que no hi ha millor manera per celebrar-ho! T'han quedat brutals!

    Un petonàs!

    ResponElimina
  6. Aaaaaai, que m'acabes de fer una pu**** La meva excusa per NO fer donuts és que són fregits (boníssims però massa calorics), i ara ja no en tinc, d'excusa!!!
    Felicitats per l'aniversari!
    Marta

    ResponElimina
  7. Felicitats Mònica!!! M'encanta com parles d'en Marc i del temps compartit (per no parlar de les vostres 3 flors) Sovint trobo a faltar gent que es consideri feliç amb el que té així que realment és tot un motiu de celebració i amb aquests donuts... impossible trobar una manera millor! :D
    Petons guapa!

    ResponElimina
  8. Per molts anys, Mònica!!! Què faràs quan celebrareu els 20?? jjeejej......
    Una pregunta....creus que els podria fer utilitzant una donutera elèctrica?
    Ja em diràs!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Ummmm! Quina bona manera de celebrar anys!! Felicitats macos.

    ResponElimina
  10. Aquesta recepta la tinc a la meva llista de preferides. A veure si trobo els motlles i mi llenço a fer donuts com una boja!! Tan quedat fantàstics!

    ResponElimina