diumenge, 21 de setembre del 2014

GELAT DE NUTELLA...EL DEFINITIU!

A casa no només l'han alabat, sinó que li han fet una onada...diuen que és el gelat definitiu...i que la pròxima vegada ja puc triplicar la mesura dels ingredients perquè en volen més...molt més!!! Aquí us deixo doncs, l'objecte de tanta adoració: el gelat de nutella de la Sandra Mangas, una de les blocaires i escriptores culinàries més famoses del moment. I la veritat és que, veient el resultat d'aquesta recepta, aquesta fama és ben merescuda!!! Per cert, ella el fa amb llet, però jo el vaig preparar a Blanes, i se m'havia acabat, així que vaig augmentar-li la dosi de cacau, i el vaig fer amb cacaolat...!!! Ja sabeu que, a casa, com més xocolata millor!!!  I, com a novetat, vaig posar en pràctica el procés de "pasteurització casolà" per la nata que proposa en el seu llibre (Polos & Helados). A veure què us sembla!


INGREDIENTS
300 grams de nutella
250 ml de nata
250 ml de cacaolat

Aquest és el llibre de gelats de la Sandra...una gran font d'inspiració!!!

Aquesta la recepta versionada!

I aquests els tres ingredients màgics!!!
INGREDIENTS
Posem al foc la nata i el cacaolat.


Quan arrenqui el bull, apagueu el foc, hi afegiu la nutella, i remeneu fins aconseguir una mescla homogènia.




Llavors posem el caçó en un bol amb aigua i gel que tindrem preparat. Això és el procés de pasteurització casolà del que us parlava...


Es tracta de remenar, de tant en tant, fins que la crema s'hagi refredat. Sobretot, procureu que no hi entri gens d'aigua.


Llavors col.loqueu en un recipient tapat, i deixeu a la nevera fins l'endemà.


L'endemà, "mantequeu" el gelat a la geladora, durant aproximadament 30 minuts.



En acabar, l'aboqueu altra vegada en un recipient, i el poseu a congelar unes hores (4 o 5 com a mínim).



I ja està...en treure'l del congelador, en podreu fer unes boles fabuloses, que jo he col·locat damunt les galetes de colors que em va regalar ma germana, i que trobo divertidíssimes!!!


I amb els sprinkles de cor de conjunt amb la galeta, queden d'allò més vistosos!!!




Que  vagi de gust!!!

13 comentaris:

  1. Ostres i tant que ha d'estar bo aquest gelat.
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un pecat dels més capitals...no en va quedar ni una culleradeta!!! Petons!

      Elimina
  2. Uhmmmm! Que rico!!!! Me encanta la nutella, ha de estar bueníiiiiiiisimo!!!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa també...és un dels productes estrella...ens n'haurien de fer socis honorífics de l'empresa que la fabrica!!! Petons!

      Elimina
  3. També tinc el llibre, és una canya! Aquest estium però, no he fet cap gelat... Aquest queda pendent, si dius que queda tan bo
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totes les receptes són fàcils de fer i donen grans resultats!! Petons!

      Elimina
  4. La pinta és espectacular... i com que ve tan recomanat ja me l'he guardat als preferits!! un petó!

    ResponElimina
  5. Quan apareix el nom de la Sandra Mangas pel mig, l'èxit està assegurat!! Jo tinc el primer llibre el de La receta de la Felicidad, i quan he fet alguna recepta, ha estat tot un èxit (amb els ossets de pa, que vaig publicar al meu bloc, es van quedar sense paraules!).
    Es veu que per l'estiu que ve m'hauré de comprar una màquina per fer gelats (com que a mi no m'agraden gaire, per això encara no la tinc, jejeje).
    Petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser fets per tu, amb la traça que tens, t'acaben agradant i tot...Tens raó, la Sandra és una gran cuinera..i també, com tu.. té molta traça en la imatge!!! Una abraçada Pili!!!

      Elimina
  6. Buf, i tant que és el gelat definitiu, quina passada i quina bona pinta que fa!

    Ja trigo a comprar-me el llibre de la Sandra!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els polos que hi fa són tan bonics que els vols fer tots de cop!!! Petons!

      Elimina
  7. Amb Cacaolat, és clar, quina idea tan genial! Si el gelat de Nutella ja és bo, amb Cacaolat ha de ser la bomba. M'apunto la idea. Petons.

    ResponElimina