Vaig tard...molt tard...hauria d'haver publicat aquesta recepta pel Memòries d'una cuinera d'aquest mes, dedicat a les hamburgueses, com a màxim ahir...però resulta que la inspiració per la recepta no m'ha vingut fins aquesta nit, una nit d'insomni en la que, per intentar no sentir el soroll de la pluja intensa repicant contra les rajoles de la terrassa, he començat a inventar mentalment receptes, algunes possibles i d'altres que, per la seva complexitat, mai podré posar en pràctica...En fi...espero arribar-hi a temps perquè la veritat és que el resultat d'aquesta recepta (que hem menjat avui per berenar...encara que no fos l'àpat per la que estaven pensades) és genial!!!
INGREDIENTS (Per 12 peces)
4 botifarres
1 ou
la molla d'un parell de llesques de pa
1 gotet de llet
1 tassa de farina de blat
12 culleradetes de ceba caramel·litzada
2 plaques de pasta de full
una mica més de llet per pintar la pasta de full
un parell de cullerades de sèsam negre
enciam per acompanyar
PREPARACIÓ
En primer lloc, preparem les minihamburgueses amb carn de botifarra.
En un bol hi poseu la carn de les botifarres (els hi heu de treure la pell), l'ou i el pa prèviament ben remullat en la llet.
Com que la carn de la botifarra ja porta pebre i sal, jo no hi he afegit cap condiment. Únicament he remenat i remenat amb una forquilla fins que he tingut una massa homogènia.
Després l'he dividit en porcions petites, a les que he donat forma de mini hamburguesa, i he enfarinat lleugerament amb farina de blat.
Fregiu-les en oli abundant, escorreu bé i reserveu.
Esteneu les plaques de pasta de full, i, amb l'ajuda d'un tallador de galetes rodó, més gros que la mini hamburguesa, feu 24 cercles.
En disposeu 12 damunt una safata, folrada de paper de forn.
Damunt de cada cercle de pasta de full i col·loqueu una mini hamburguesa.
I damunt de cada mini hamburguesa una culleradeta de ceba caramel·litzada. Jo sempre que vull anar ràpid faig servir aquesta que és molt bona!
Tapem cada hamburguesa amb un altre cercle de pasta de full, i segellem el voltant.
Pintem amb llet i empolsinem amb sèsam negre.
I només queda enfornar, a 190-200 graus, opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), durans uns 20 minuts, o fins que les veieu ben torradetes...
I llestes per degustar...acompanyades d'una mica d'enciam, poden ser un sopar ben complet i divertit!
Que vagi de gust!...Ah! I per cert...amb aquesta recepta intento participar...in extremis...en el Repte del Memòries d'una cuinera d'aquest mes!!!
Que buena idea Mónica, yo quiero una para cenar.
ResponEliminaPetons.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Diuen, "nunca es tarde si la dicha es buena", val la pena esperar per unes burgers, com aquestes, ummmm
ResponEliminaQuè bones, Mònica, veig que en treus profit de les nits d'insomni! Un berenar-sopar haurà estat, no? Petons.
ResponEliminaMe parece una delicia, ahora que me voy a casa de mi hijo unos días de las voy a preparar y no veas que contento se pondrá.Besosss Mónica
ResponEliminaEncara que sigui tard, aquesta hamburguesa te una presentació fantàstica !!
ResponEliminaPetons
Que originals Mònica!! Amb aquest embolcall de pasta de full han d'estar tant bones!!
ResponEliminaA mi també m'ha passat alguna vegada ;) insomni? Doncs a pensar receptes! hehehe
Molt bona pensada aquestes hamburgueses, almenys els moments d'insomni els fas profitosos, que no sempre és possible!
ResponEliminaPetons!
Quina gràcia, embolcallades! Molt bona proposta, Mònica. La meva haurà d'esperar demà...! Petons
ResponEliminaBereneu molt bé a casa vostra!
ResponEliminaNo diguis mai, potser algun dia t'inspires i fas les receptes "impossibles".;)
Moltíssimes gràcies per participar.
una presentació molt xula!!! Gràcies per participar al Memòries. petonets
ResponElimina