Esteu davant la recepta d'una maxi tartelette deliciosa, amb un únic inconvenient, que, a vegades, pot esdevenir avantatge: s'ha de preparar el dia abans. I us ho dic amb coneixement pràctic de causa, perquè jo la vaig preparar el mateix dia que volia presentar-la (en realitat la mateixa tarda), i no va quallar del tot...En canvi, l'endemà, estava al seu punt!!! A més, els talls es desemmotllen molt bé, i queda un tall força bonic. En resum, és un pastís fàcil de preparar, deliciós i molt vistós i divertit, apte per a petits i grans...això sí, han de ser una mica fans de la xocolata blanca!!! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (per un motlle d'un 22-24 cm)
Per la base
300 grams de galeta tipus digestives
70 grams de mantega fosa
1 cullerada generosa de sucre moreno
1 cullerada generosa de formatge tipus philadelphia
Pel farcit
400 grams de xocolata blanca de cobertura
200 grams de nata
60 gram de mantega
un capseta de gerds
un grapat d'espirals de xocolata
un polsim d'sprinkles rosats
Per la base
300 grams de galeta tipus digestives
70 grams de mantega fosa
1 cullerada generosa de sucre moreno
1 cullerada generosa de formatge tipus philadelphia
Pel farcit
400 grams de xocolata blanca de cobertura
200 grams de nata
60 gram de mantega
un capseta de gerds
un grapat d'espirals de xocolata
un polsim d'sprinkles rosats
PREPARACIÓ
Trinxem les galetes fins obtenir una textura sorrenca.
Hi aboquem la mantega fosa i barregem.
També el formatge crema i continuem remenant.
Finalment hi incorporem el sucre i acabem de barrejar fins que tot els ingredients estiguin ben integrats.
Aboquem en el motlle escollit, que haurem ben ruixat amb spray antiadherent.
Repartim bé la massa per cul i parets, i la ben premem, amb el revers d'una cullera, perquè es compacti. Reservem una bona estona a la nevera.
Pel farcit, disposem en un bol la xocolata blanca de cobertura tallada a trossets, i la mantega, també trossejada.
Posem la nata al foc, i quan arrenqui el bull, l'aboquem sobre la xocolata i la mantega.
Deixem reposar dos minuts i, passat aquest temps, amb molt de compte, i molt a poc a poc, comencem a remenar.
Veureu que, mica en mica, els ingredients es van homogeneïtzant, i la massa final va agafant consistència.
Mentre deixem atemperar una mica la xocolata fosa, rentem i eixuguem ben bé els gerds.
És l'hora de treure la base de la nevera, omplir-la amb la xocolata, i repartir per sobre els gerds, per tal que quedin només parcialment enfonsats.
Entremig dels gerds disposem uns quants espirals de xocolata negra...un sprinkle que compro a la parada Sabors del Mercat del Lleó de Girona, i que em té el cor robat!
I per acabar de donar-li un toc do color divertit, escampeu uns sprinkles "miniboleta" en tons rosats.
Ara només us queda posar-lo a la nevera, i servir-lo ben fresquet l'endemà!!!
Que vagi de gust!
Que contraste de sabores y que colorido tan bonito. Muy rico Mónica.
ResponEliminaUn abrazo.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Gràcies Blanca...això de combinar blanc i vermell sempre dóna resultat visual!!! Petons!
EliminaNo puc evitar passar per aquí veient tot el que fas. És un pecat, estic de règim, haig de fer bondat una temproradeta, a veure quan aguanto perquè veient el teu bloc se'm fa una salivera....ganes de menjar-ho i fer-ho. Molts petons
ResponEliminaRosa Maria...em sap greu això que hagis de fer bondat...perquè moltes coses delicioses també són (ja no pecaminoses), sinó poc saludables??? En fi...aquesta setmana miraré de publicar alguna cosa ben sana que puguis posar en pràctica!!! Petons!
EliminaMonica, espectacular, ummm
ResponEliminaMil gràcies Lolines! Petons!
EliminaMónica una preguntita, sin gelatina te cuaja..??.muchas gracias por tan rica receta cielo.Bsss
ResponEliminaSi Doris, però deixant-la a la nevera tota la nit! La textura és més densa si ho fas amb xocolata negra, però s'aguanta bé el tall!!!! Petons!
EliminaUna tartalette espectacular, jo en vull un trosset per esmorzar hehehe
ResponEliminaPetons
Si pogués te'l teletransportava! Petons!
EliminaA casa en som uns quants, de fans de la xocolata blanca... i dels gerds també. Quina bona combinació!
ResponEliminaMarta
A casa n'hi ha un que encara que li agrada tota (blanca, negra...) amb bogeria..jo crec que si la xoco fos verda i tingués potes, també la trobaria deliciosa!!! Petons!
EliminaVeus doncs jo i la xocolata blanca... però fa una pinta que crec que no m'importaria clavar-hi queixalada!! Fantàstic!! :)
ResponEliminaPetons
A mi també m'agrada més la negra...la blanca la trobo massa dolça...però així, combinada amb els gerds, passa molt bé! Petons!
EliminaLa dolçor de la xocolata blanca en contrast amb el gust dels gerds si que m'agrada! sinó la trobo una mica massa dolça, però aquesta tartelette la tastava sense pensar-m'ho, quin goig! un petó!
ResponEliminaJo penso com tu...els gerds són el toc ideal per treure fortor a la dolçor de la xoco blanca! Petonarros!
EliminaOsti Mònica, fa temps que vull fer un pastisset semblant, i ara m'han vingut més ganes veient el teu! M'encanta com l'has decorat, molt bones idees!
ResponEliminaPetons!