dimarts, 28 d’octubre de 2014

PASTÍS DE CREMA DE PRALINÉ D'AVELLANES I XOCOLATA

Ma germana, quan va a França, sempre em porta un lot de productes que normalment no trobem a les botigues de Girona, i mai falta un pot de cremes Mont Blanc...n'hi ha de mil gustos però la meva preferida és la de praliné d'avellanes...És tan bona per fer pastissos... Avui us ensenyo el que vaig preparar l'altre dia, en un tres i no res, i que va tenir molt bona acceptació entre els convidats que teníem a casa!!! Ara ja se me n'han acabat les existències, o sigui que aviat haurem d'enviar una expedició cap a la Catalunya Nord!!!



INGREDIENTS (per un pastís de 18-20 cm de diàmetre)
Pel pa de pessic de base
65 grams de sucre
2 ous petits
1 cullerada de cacau
65 grams de farina

Pel farcit
1 pot de crema de praliné d'avellanes Mont Blanc
4-5 fulles de gelatina

Per decorar
avellana tipus crocant
tirabuixons de xocolata negra

Aquesta és la crema de praliné que faig servir en aquesta recepta!!!

PREPARACIÓ
Preparem el pa de pessic. Batem els ous i el sucre fins que tripliquin el seu volum, i ja a mà, amb moviments de baix a dalt, hi afegim la farina i el cacau prèviament tamisats. Quan tenim la massa llesta, l'aboquem en un motlle de 24 cm de diàmetre, que tindrem ruixat amb spray antiadherent, i mirem d'anivellar-la.


Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), durant uns 8-10 minuts, o fins que el veieu cuit (perquè, en punxar-lo pel centre, el punxó surti ben net). Penseu que, com que és molt prim, ràpidament estarà cuit!!! Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar.


Un cop ben fred, desemmotlleu i disposeu damunt un paper de forn. Llavors agafeu el cul del motlle desemmotllable de 18-20 cm de diàmetre que fareu servir per fer el pastís, i el feu servir de plantilla per tallar un disc d'aquest pa de pessic.


Col·loqueu el disc de pa de pessic en el cul del motlle escollit (que insisteixo haurà de ser de parets desemmotllables), ja muntat.


Anem pel farcit. Posem a hidratar, en aigua freda, les fulles de gelatina.



En un caçó, poseu a foc lenta la crema de praliné i les fulles de gelatina ben escorregudes.


Remeneu bé fins que la gelatina estigui absolutament desfeta.


Deixeu refredar i aboqueu dins al motlle on teníem ja la placa de pa de pessic de xocolata. Poseu a la nevera un mínim de 6 hores abans de desemmotllar i servir.


Abans de servir, desemmotlleu amb compte, i decoreu pel damunt amb l'avellana tipus crocant, i els tirabuixons de xocolata negra....Mmmmmm!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Olá! Que aspecto tão guloso!
    Deve ser mesmo uma delícia!
    Beijinhos! :)
    http://cozinha100maneiras.blogspot.de/

    ResponElimina
  2. Monica!..mi madre es Francesa y cuando era pequeña solo existía la crema Mont Blanc clásica..eso si, en cada viaje regresábamos cargados de botes que luego mi madre y yo nos comíamos a cucharadas!! ;)
    Estoy segura de que tu tarta salió deliciosa con lo que llevaba ...eso si, esto no engorda, verdad??? ;)
    Miles de besos preciosa y feliz semana!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara hi ha mil gustos...i són taaaaan bones!!!! I com que es mengen tan fàcil segur, segur, segur, que no engreixen massa!!!! Petonarros!

      Elimina
  3. Ha d'estar boníssim!! I no has trobat cap lloc aquí per comprar aquesta delícia de crema?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Anna, ja m'agradaria...però jo no les he trobat per Girona...i mira que són bones!!! Petons!

      Elimina
  4. Com no havia de tenir bona acceptació aquest pastís!! Si ha de ser una delícia!!! A mi que m'agrada tant l'avellana....mmmmm.....
    Ah!! I els tirabuixons aquests de xocolata...xulíssims!!!
    Petons, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests tirabuixons són una de les meves decoracions de xocolata preferides!!! Petons!

      Elimina