dilluns, 27 d’octubre de 2014

NOVA VERSIÓ DE CREMA DE LLIMONA

De crema de llimona ja en tenia de publicades: concretament una recepta de l'Assumpta Miralpeix deliciosa (si la voleu veure cliqueu aquí), i una que vaig fer servir per farcir bunyols de vent (que trobareu en aquest enllaç). Però aquest mes, a la revista Postres de Lecturas, en ve una versió diferent, i, com que a casa la llimona agrada molt, vaig decidir preparar-la com a postres de diumenge...i la vaig ben encertar, perquè, com podreu comprovar, les cassoletes  (per cert, unes de moníssimes, en tons "pastel" que em vaig agenciar fa uns dies en una de les meves rutes rebosteres per Girona) van ser escurades a consciència!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (per 5 racions)
El suc de 4 llimones
75 grams + 75 grams de sucre
75 grams de mantega
4 ous
1 cullerada de maizena
Trossets de llimona i nous per decorar

PREPARACIÓ
En un caçó, posem al foc el suc de llimona, 75 grams de sucre i la mantega.


Retireu del foc quan estigui tot ben dissolt, i deixeu temperar.


En el bol del batedor elèctric, col·loquem els ous, la resta de sucre i la maizena, i batem molt i molt bé, fins que tot plegat dupliqui el volum.



Llavors tornem a posar el caçó amb el suc de llimona al foc, i hi afegim la barreja dels ous.


A foc lent, per evitar que bulli, anem remenant fins que espesseeixi.


Llavors aboquem en els recipients que vulguem emprar per servir. Deixem refredar primer a temperatura ambien, i després a la nevera, fins al moment de servir.


Just abans de servir, decoreu cada cassoleta amb un trosset de nou i un trosset de rodanxa de llimona.



És una crema molt refrescant, i ideal pel amants dels cítrics!!!



 A casa, com us deia, només els va faltar llepar la cassoleta!!!


Que vagi de gust!!!

5 comentaris:

  1. Un altre cremeta de llimona bonissima

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta la faré per a farcir meua tarta de llimona amb merengue, perquè la que faig normalment no m' acaba d'agradar. Gràcies per compartir-la.
    Basades de d'El Campello

    ResponElimina
  3. Ara mateix me la menjaria en un segon!! Que fresca, lleugera i bona! M'encanta el toc àcid i dolç d'aquestes cremes :P

    Un petó bonica!

    ResponElimina
  4. Que bona !!!!! i presentada en aquesta cucada de motllos encara es veu millor !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Que rica!!!Me encanta es muy refrescante y esta deliciosa, la presentación en estas cazoletas queda muy bien.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina