Comença la setmana dels panellets...uns dolços que, a casa, aixequen passions!!! Cada any en faig, i cada any intento una nova versió, i nous gustos...i, de moment, tots han tingut prou èxit...Enguany, he avançat una mica la primera fornada per participar en el Memòries d'aquest mes, dedicat a aquests petits dolços, tan tradicionals a les nostres contrades!!! Els gustos escollits han sigut el "tutti frutti", la llimona, la xocolata i el codonyat!!! Amb quin us quedeu???
INGREDIENTS (per uns 50 panellets)
Per la massa
500 grams de farina d'ametlla
350 grams de sucre
150 gram d'aigua
1 clara d'ou
Pels gustos
100 grams de codonyat
3 o 4 cullerades de sucre llustre
1 tasseta de dauets de fruita confitada
1 cullerada de cacau en pols
7 o 8 cullerades de cagallons de xocolata
1 cullerada de pasta de llimona
7 o 8 cullerades de melmelada de llimona
PREPARACIÓ
La preparació de la massa d'aquests panellets comença el dia abans. Poseu l'aigua i el sucre a foc baixet.
Manteniu-ho al foc fins que el sucre estigui ben dissolt i la barreja agafi una consistència més densa.
Afegiu-hi llavors la farina d'ametlla, i remeneu molt bé amb una cullera de fusta.
Quan estigui ben barrejat i la barreja deixi de ser tan enganxosa, retireu del foc i deixeu refredar.
Llavors afegiu-hi i integreu bé la clara d'ou (que incorporareu sense batre-la).
Un cop tot ben barrejat, disposeu bé en el recipient on volgueu que la massa reposi, emboliqueu bé amb paper film, i deixeu a la nevera fins l'endemà!
L'endemà, dividiu la massa en quatre parts.
Amb la primera part farem els de codonyat!!! Feu dos xurros amb la massa, i amb l'ajuda d'un corró, els aplaneu.
A l'interior hi disposeu una tira de codonyat...
..i l'embolcalleu amb la massa.
Talleu els xurros farcits resultants a porcions, i disposeu en una safata folrada de paper de forn.
Enforneu a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 5-6 minuts. No s'han de cremar, o sigui que aneu amb compte!!! Un cop cuits, desenforneu, deixeu refredar una mica, i enfarineu amb sucre llustre.
Aquests són uns dels meus preferits!!!
Pels de tutti frutti, barregem una porció de massa amb els dauets de fruita variada confitada.
Amb l'ajuda de paper film, feu un rectangle amb la massa.
Talleu (a "lo" llarg) el rectangle en quatre parts, i cada part també en 4 o 5 trossets, que han de quedar el més quadradets possible!!!
Disposeu també en una safata folrada de paper de forn i enforneu a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 5-6 minuts. Un cop cuits (que no socarrimats), desenforneu, i deixeu refredar.
En Marc, el meu marit-tastador quasi-professional, diu que són els que més li han agradat!!!
Amb la tercera porció de massa, enfilarem camí cap als de xocolata. El primer que heu de fer és barrejar-hi una cullerada de cacau.
Després en feu boles de la mateixa mida, que col·locareu en una safata folrada de paper de forn.
A cada bola, i amb l'ajuda del vostre dit índex, hi feu un forat al bell mig.
Enforneu a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 5-6 minuts. Un cop al punt, desenforneu, i disposeu a l'interior de cada foradet una miqueta de xocolata (en aquest cas cagallons de xocolata negra), que haureu desfet en el microones (vigilant que no se us cremi).
Aquest cor de xocolata els acaba de fer deliciosament irresistibles!!!
Amb la pasta que us quedi, farem els de llimona.
Barregem una cullerada de pasta de llimona amb la massa.
En fem boletes, igual que amb els de xocolata.
I també els hi fem un forat al mig. Enforneu a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 5-6 minuts. Un cop al punt, desenforneu, i disposeu a l'interior de cada foradet una miqueta de melmelada de llimona.
Així és com queden amb la melmelada incorporada!!!
I ja teniu una magnífica safata de panellets variats a punt per servir a taula!!!
Com ja us he dit, amb aquesta recepta participo en el Memòries d'aquest mes!!! Estic desitjant veure les múltiples varietats que s'hi presentaran!!!
Que vagi de gust!!! I Bona Castanyada!!!
Quin goig i quina varietat de panellets, Mònica!!!!
ResponEliminaPer l'any vinent igual te'ls copio!!! ;P
Ptns i Salut!!!
Lourdes
Jo em quedo amb tots! No sabria quin triar, la veritat! Genials! ♥
ResponEliminaEls meus panellets preferits són els de codonyat, però veient la resta no sabria amb quin quedar-me... els de llimona no els he provat mai tampoc i han d'estar de vici! jo dimecres em fico amb els panellets, a veure que tal sortiran! un petó!
ResponEliminaJo em quedo amb un de cada, Mònica!! Que bons tots!! Em semblen ben originals i fan una pinta més que deliciosa!! A mi em poden massa, els panellets, cada any em faig un tip de menjar-ne i és que m'encanten!!
ResponEliminaUn petonet bonica!
Jo també hem quedo amb un de cada. Unes varietats molt originals. Els probaré.
ResponEliminaPetons
Mònica, quina bona pinta!! T'ha quedat una safateta ben xula!
ResponEliminaquin assortiment més maco Mònica. Bona castanya! Moltes gràcies per participar al Memòries. Petonets
ResponEliminaAmb aquest pas a pas no se li podran resistir a ningú!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar
Mira que n'he fet aquest any de panellets variats i només hem coincidit amb el de codonyat així que et prenc idees per a l'any que ve! Marta
ResponElimina