diumenge, 30 de novembre del 2014

FIGURETES DE MASSAPÀ

Jo no sóc massa (per no dir gens) missaire, i la història de les religions no ha sigut massa el meu fort, però aquest any, després de veure les botigues inundades de calendaris d'advent, vaig decidir investigar una mica, i vaig descobrir (o redescobrir perquè estic segura que de peque, a catequesis, m'ho havien ensenyat), que avui comença l'advent! L'advent  dura de 21 a 28 dies, atès que se celebren els quatre diumenges més pròxims a Nadal. Marca l'inici de l'any litúrgic a gairebé totes les confessions cristianes, i durant aquest període es comencen les preparacions per celebrar el naixement de Jesús...que si aixequés el cap hi veiés que fan a l'actualitat alguns dels seus ministres, no sé si per Setmana Santa decidiria, deixar de banda allò de la resurrecció... En fi...crítiques eclesiàstiques a part, avui he decidit començar la meva intensiva preparació rebostera nadalenca...on fins i tot hi haurà temps per impartir un curs a l'aula gastronòmica del Mercat del Lleó, amb aquesta recepta que em retorna a la infantesa!!! Un dels meus dolços preferits, a la sobretaula de Nadal, eren les figuretes de massapà...i "voilà", aquí en teniu unes de casolanes ben celestials, amb forma de lluna i estrelles...Si les tasteu, no en tornareu a comprar mai més!!!


INGREDIENTS
200 grams de farina d'ametlla
200 grams de sucre llustre
1 clara d'ou
1 rovell d'ou per pintar

PREPARACIÓ
Amb la KA, equipada amb l'accessori ganxo, barregem la farina d'ametlles, el sucre llustre (tamisat) i la clara d'ou.







L'acció de barrejar ha de durar uns minuts, fins obtenir una massa compacte.



Llavors en feu una bola, l'emboliqueu amb paper film, i la reserveu a la nevera fins l'endemà.


Passades les hores de repòs a la nevera, amb l'ajuda d'un corró, en fem una placa que tingui un gruix d'un dit, aproximadament, i amb l'ajuda de talladors de galeta petits, anem donant forma a peces petites.




Disposem totes les peces damunt una safata de forn, folrada de paper sulfurat, i pinteu amb el rovell d'ou.



Gratineu, amb el forn a 200-220 graus (depèn del forn), durant cinc minuts, fins que estiguin dauradetes les figures. Després  desenforneu, deixeu refredar una mica, i ja podeu servir!!!


A més, si les guardeu dins una capsa, ben tancades, us duraran dies!!!


Que vagi de gust!!!

9 comentaris:

  1. Tan de bo tingui temps per prepara-ne algun dia pq a la meva parella li encanten i segur que li faria gràci menjar-ne de cassolans. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. No prenen massa temps Montse...el que més porta és el temps d'amassar el massapà...Això si...pensa en començar-los el dia abans!!! Petonarros!

      Elimina
  2. Estic amb tu, veient el que fan alguns representants eclesiàstics, jo crec que demanaria no tornar-hi.
    Mai he estar de massapà, suposo que perque sempre l'he menjat industrial. Potser m'animaré a fer-lo a casa i d'aquesta forma sí que li agafaré el gust :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la teva traça Aisha, segur que et surt genial!!! Petonarros!!!

      Elimina
  3. Jo tampoc sóc missaire, gens de gens!! però a aquest repte d'advent si que m'hi apunto i aquesta primera recepta m'agrada molt! la forma els hi dona un toc ben festiu, un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intentaré publicar una recepta de dolços nadalencs cada diumenge d'advent...a veure si puc, perquè les dates prèvies al Nadal sempre són una bogeria!! Petonarros!

      Elimina
  4. Suposo que com d'altres no m'agraden les figuretes de massapà que venen a les tendes, així que provaré de fer-les a casa, i veient com han sortit les teves, segur que acabo "enganxant". Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Que figuritas más ricas! Habrá que probarlas. Petons.

    ResponElimina
  6. A la meva mare li encanten les figuretes de massapà!!! Potser la sorprendré......
    Petons, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina