dilluns, 10 de novembre del 2014

FLOR DE PASTA DE FULL I DOLÇ DE LLET

L'altre dia, xafardejant per la xarxa, vaig trobar una recepta hipermegafàcil i molt divertida, ideal per fer amb nens (el bloc inspirador és el de "Cocinando con Maribel Pomares")...així que diumenge la vam posar en pràctica, i en vam fer una versió amb dolç de llet (l'original era amb nutella...per si sou amants de la crema de cacau i avellanes). El resultat, molt vistós, cruixent i deliciós! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
2 plaques rodones de pasta de full
dolç de llet
ou per pintar
un parell de cullerades de sucre moreno
lacasitos o qualsevol tipus de pastilles de xocolata de colors

PREPARACIÓ
Estirem una de les plaques de pasta de full.


La untem generosament amb dolç de llet.


Tapem la primera placa, untada de dolç de llet, amb la segona.


La tallem d'aquesta manera, formant tires triangulars. Penseu que les tires obtingudes han de ser parells (jo em vaig equivocar i me'n va quedar una d'orfe).


Enrosqueu sobre si mateixes cada una de les tires.



Enganxeu les tires de dues en dues, per formar els pètals.


Com podreu comprovar, en sobrar-me una tira (això de les matemàtiques no és el meu fort...), va quedar un pètal una mica guerxo!!!


Punxeu les tires cargolades per evitar que s'inflin en excés, i també el centre.


Pinteu amb ou...


...i empolsineu amb sucre moreno.


Disposeu damunt una safata, folrada de paper de forn, i enforneu, a 190-200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 25 minuts, o fins que estigui ben daurada.


Llavors desenforneu i deixeu refredar una mica.


Pinteu el centre de la flor amb una mica de dolç de llet, i enganxeu les pastilles de xocolata de colors, per formar un botó central ben alegre!!!


I ja teniu aquesta flor cruixent preparada per servir!!! Oi que és un berenar divertit...a cada comensal li toca un pètal!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Una flor molt original i com bé dius, ideal per fer amb els petits de casa! m'agrada tant l'opció amb dolç de llet com la de xocolata, i és que la pasta de full és totalment addictiva!!! un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els agrada tan potinejar als peques...i amb receptes així, amb resultats tan estèticament atractius, es senten els millors cuiners del món mundial! Petons!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Mil gràcies Marina!!! Ja veuràs com, aviat, la teva petitona voldrà començar a trastejar a la cuina, i hauràs de buscar receptes d'aquest tipus per introduir-la en el fascinant món de la rebosteria!!! Petons!

      Elimina
  3. Menuda pinta mas buena y el gusto delicioso.Bssss

    ResponElimina
  4. Simplesmente linda! :)
    Que bela sugestão!
    Beijinhos
    http://cozinha100maneiras.blogspot.de/

    ResponElimina