Aquesta nit celebrarem aquest diada històrica amb un bon entrepà de pa de pagès casolà, i una botella de cava!!! El pa de pagès casolà, de carbassa, l'estrella de l'estació, seguin una fantàstica recepta del bloc "El món de la cuina"...mira que n'he fet de plats amb carbassa aquest cap de setmana...Ja us aniré ensenyant...Per cert, comentar-vos que les fotos tornen a ser una mica més deficients...però és que les meves filles van perdre la meva estimadíssima càmara (amb un objectiu acabat d'estrenar) durant les vacances de la setmana passada....i he hagut de tornar a la substituta...!!! Ja us podeu imaginar la bronca que es van emportar quan van tornar sense el meu estri estimat!!! En fi...que són uns desastres...però com que jo també perdo sovint coses (moooltes coses)...tampoc vaig poder fer durar massa "l'emprenyamenta"!!! A veure què us sembla!
INGREDIENTS
250 grams de puré de carbassa
la ratlladura de llimona
2 culleradetes de mel de farigola
650 grams farina de força
2 sobres de llevat sec de flequer
1 culleradeta de sal
270 ml aigua d'aigua tèbia
una mica de llet per pintar
PREPARACIÓ
Coem la carbassa al forn, a talls (una hora, amb opció rebosteria -dalt, baix i ventilador- a 200 graus aprox), la pelem, i l'aixafem. Deixem refredar i guardem a la nevera fins al moment de fer servir, per fer aquest pa o alguna de les milers de receptes on la carbassa esdevé la reina!!!
Barregem amb el puré la ratlladura de llimona i la mel, i reservem.
Posem al bol de la KA la sal, la farina i el llevat, l'aigua i la barreja de carbassa, i fem que ho pasti tot durant 10-12 minuts.
Quan tingueu una massa elàstica i no massa enganxosa, passeu a un bol, untat d'oli, i tapeu amb un drap. Heu de deixar llevar un parell d'hores, o fins que dobli de volum.
Un cop la massa ha fet la primera llevada, aboquem damunt una superfície enfarinada i amassem lleugerament per treure l'aire (desgasificar).
Dividim la massa en tres parts, i convertim cada part en un xurro d'uns dos pams i mig de llarg.
Fem servir els tres xurros per fer una trena. Les puntes les tanquem ensota.
Tornem a tapar amb un drap i deixem tornar a llevar un parell d'hores més, fins que la trena dobli el volum.
Llavors pintem amb una mica de llet...
...i enfornem a 180 graus, opció rebosteria -dalt, baix i ventilador-, durant uns 25 minuts. Ha de quedar dauradet i cruixent, però amb una molla molt esponjosa per dins!!!
És un pa molt i molt bo...que farà les delícies dels més panarres de la casa!!! Que vagi de gust!
Mònica, em sembla un pla esplèndid i deliciós per celebrar una diada tan important i emotiva com la d'avui.
ResponEliminaUna abraçada.
Gràcies Lolines...vam celebrar els magnífics resultats amb un bon sopar!!! Petons!
EliminaUn pa molt de tardor ideal per un dia històric com avui!! i a més fet amb mel de la meva terra ;). Un petonàs!
ResponEliminaQuina gràcia això de la mel...la vaig estrenar per l'ocasió i va resultar boníssima! Petons Eva!
EliminaUn pa fantàstic i perfecte per celebrar la diada histórica d'ahir :)
ResponEliminaUna abraçada bonica!
Ja ho pots ben dir! Històrica, històrica! Petonarros!
EliminaUn pan delicioso con un color increible.Muchas gracias cielo.Bssss
ResponElimina