dimecres, 5 de novembre de 2014

PASTÍS DE CARN I VERDURES

A casa hi ha dies que sopar en família esdevé missió impossible...que si la gimnàstica, el tennis, els deures, el francès....tothom arriba a hores diferents, i alguns tenen pressa per tancar-se a l'habitació a acabar els deures (el gran càstig diari de les famílies catalanes...no sé pas...però quan jo era joveneta, no recordo pas que la cosa fos taaaaan agobiant...!!!). En fi...que a vegades va molt bé tenir una cosa tèbia, al punt, de la que tothom es pot anar tallant la porció desitjada....És el cas d'aquest pastís de carn i verdures, que, a més, com veureu, és molt ràpid de preparar!!! A veure què en penseu!!!


INGREDIENTS
1 placa de pasta brisa (a poder ser rodona)
400 grams de carn picada de vedella
1 pot de conserva de verdures sofregides (aquest és "pisto" d'hortalisses comprat a l'Aldi)
3 ous
200 ml de nata líquida
150 grams de formatge ratllat
oli, sal i pebre

PREPARACIÓ
En primer lloc, posem a coure la carn -condimentada amb sal i pebre al gust-, amb una mica d'oli.


Quan la carn és cuita, hi afegim les verdures sofregides.



Coem una mica més per fer que els sabors es mesclin.


Mentre el farcit acaba de coure, anem per la base. Estenem la placa de pasta brisa (a poder ser rodona), damunt un motlle rodó, de parets desmuntables, untat amb spray antiadherent.



Punxeu el cul.


Enforneu 10 minuts, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), perquè es cogui un pelet, i agafi consistència.


En un bol, disposeu 3 ous i 200 ml de nata líquida, un pessic de sal i un pessic de pebre.


Bateu vigorosament.



És l'hora d'abocar-hi la carn i les verdures....


...i el formatge ratllat.


Barregeu molt bé, i aboqueu dins la base.



Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30-35 minuts, o fins que veieu que el farcit està ben quallat. Si veieu que se us torra massa del cim, podeu tapar-lo amb paper d'alumini els darrers minuts de cocció.


Només us queda deixar que refredi una mica, i desemmotllar!!! I ja el teniu llest per anar tallant i servint a mesura que els comensals vagin arribant!


Que vagi de gust!!!

10 comentaris:

  1. Amb una menja tan deliciosa, agafaràs la cassola amb unes ganes ha,ha...!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va donar tanta energia que de poc que no les abonyeguem!!! Petons!

      Elimina
  2. Un manjar de dioses para una comida-cena genial querida Mónica.

    ResponElimina
  3. Un pastel jugoso y rico y la preparación sencilla.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que senzill no ha de perquè estar renyit amb deliciós!!! Petons Blanca!

      Elimina
  4. Una pinta deliciosa i un bon plat amb energia i proteina!!!! El farem!!!!!

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta que fa aixó...un molt bon pastís, la oloreta sembla que la flairo desde casa !!!!!
    Petonets guapa !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa, quan arriben al vespre, flairen des de l'escala, tractant d'endevinar que toca per sopar! Petons!

      Elimina