Ahir per sopar vam menjar hamburgueses, amb panets acabats de fer...les nenes van dir que eren dels millors que havien provat...amb un interior esponjós i flonjo, i amb una crosta al punt, i amb el toc cruixent del sèsam negre...en fi..que vam fer un bon sopar!!!
INGREDIENTS (per a 10 panets)
250 grams de llet tèbia
25 grams de llevat de flequer
500 grams de farina
50 grams de mantega (que traurem una estona abans de la nevera)
1 ou gros
40 grams de sucre llustre
una culleradeta de sal
llet per pintar-los
llet per pintar-los
sèsam negre per decorar
PREPARACIÓ
Desfem el llevat de flequer en la llet tèbia.
En el bol del batedor col·loquem el sucre, la mantega, la sal i l'ou, i batem fins que tot quedi integrat.
Llavors hi afegim la llet (amb el llevat desfet) i tornem a batre.
Canviem la pala pel ganxo del batedor, i comencem a afegir la farina. La incorporarem en dues o tres tongades, sense deixar d'amassar (a velocitat mitjana).
Dues hores després haurà, com a mínim, duplicat el seu volum.
Llavors aboquem la massa sobre una superfície enfarinada, i l'amassem una mica per treure l'aire.
Tot seguit dividim la massa en porcions més o menys iguals....
...i formem els panets. Es tracta d'aconseguir la forma rodona i que la junta quedi a sota.
Passada la mitja hora, veureu que han crescut una mica...
És l'hora de pintar-los amb llet...
...i empolsinar-los amb sèsam negre..que així contrasta molt amb el color de la crosta.
Ja només queda enfornar, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 12-14 minuts...i voilà!!!!
Deixeu refredar una estoneta damunt una reixa....i a menjar!!!
I si són farcits d'una magnífica hamburguesa de pollastre i formatge, bacon ben fregidet, tomàquet i enciam, mooooolt millor!!!
Que vagi de gust!!!
Desfem el llevat de flequer en la llet tèbia.
En el bol del batedor col·loquem el sucre, la mantega, la sal i l'ou, i batem fins que tot quedi integrat.
Llavors hi afegim la llet (amb el llevat desfet) i tornem a batre.
Canviem la pala pel ganxo del batedor, i comencem a afegir la farina. La incorporarem en dues o tres tongades, sense deixar d'amassar (a velocitat mitjana).
Un cop tota la farina incoporada, amassem fins que la massa es desenganxi de les parets...penseu que aquest procés és una mica llarg, i pot durar fins a 12-15 minuts.
Ha de quedar una massa elàstica, que dipositarem en un bol, untat d'oli, i taparem. Deixarem reposar un parell d'hores.
Dues hores després haurà, com a mínim, duplicat el seu volum.
Llavors aboquem la massa sobre una superfície enfarinada, i l'amassem una mica per treure l'aire.
Tot seguit dividim la massa en porcions més o menys iguals....
...i formem els panets. Es tracta d'aconseguir la forma rodona i que la junta quedi a sota.
Disposeu tots damunt una safata, folrada de paper de forn, i deixeu reposar durant una mitja hora més.
Passada la mitja hora, veureu que han crescut una mica...
És l'hora de pintar-los amb llet...
...i empolsinar-los amb sèsam negre..que així contrasta molt amb el color de la crosta.
Ja només queda enfornar, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 12-14 minuts...i voilà!!!!
Deixeu refredar una estoneta damunt una reixa....i a menjar!!!
I si són farcits d'una magnífica hamburguesa de pollastre i formatge, bacon ben fregidet, tomàquet i enciam, mooooolt millor!!!
Que vagi de gust!!!
Són boníssims fets a casa, et crec perquè fa poc vaig fer-ne jo i em van encantar!! A més si els congeles descongelen molt bé i molt ràpid, a tenir-ho en compte per a fer-ne el doble la propera vegada ;). Un petó!
ResponEliminaAixí ho faré...hauré de fer una producció massiva!!! Petons!
EliminaVa molt bé fer-ne quantitat i els congeles d'un en un. T'han quedat fantástics. Una bona hamburguesa!
ResponEliminaJo els congelo ja partits, i amb un trosset de papel film entre les dues cares...així separar-les no costa gens! Petons!
EliminaDefinitivament.....ets una artista!!! I a quin ritme treballes!!! Aquests panets fan una pinta....mmmmm.... Si les teves filles diuen que són els millors que han menjat mai....és que ho són!!! Petonets, Mònica!!!!
ResponEliminaDoncs el teu plat de cullera d'avui té una pinta excepcional!!! Això de cuinar és un "dona'm, dona'm!". Petonarros!!!
EliminaM'ha agrada't molt la recepta! La he vist a google+ i he hagut de passar-me per veure la preparació, ja que estava buscant una recepta de pa d'hamburguesa per fer a casa. M'agradat el teu blog. Per això, començo a seguir-te a google+.
ResponEliminaJo também ting un blog, de cuina i rebosteria. Et deixo l'enllaç per si pots passar-te.
Una abraçada,
Adrián.
http://www.dulceriasconsorpresa.com
Ara mateix vaig a visitar-lo!!! Una abraçada i ens llegim!!!
EliminaQuina xulada de bloc que tens...ja et segueixo al face i a l'insta!!! Petons!
EliminaCom t'he dit al faceboc ets tota una panarra! Els agafo per fer-los el cap de setmana! M'encanten i en fare mes per congelar!
ResponEliminaGracies Monica!
El cap de setmana és el millor moment per fer pa! Que vol de paciència i sobretot temps!!! Petons!
EliminaQue pinta!! Con ese pan han de estar riquísimas las hamburguesas, unos panecillos estupendos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Gràcies Montse! Una abraçada!
EliminaMe comería una pero con muchas ganas.Que rico y tierno te quedó.Bssss
ResponEliminaGràcies Doris! Ets un sol! Petonarros!
EliminaRealment val la pena fer els panets casolans si es té la ocasió, ja que no tenen res a veure amb els de compra, queden taaaant bons i així recent fets, converteixen les hamburgueses amb un plat de 10!
ResponEliminaUn petonet guapa!
Tens tota la raó! Petons Cristina!
EliminaOlá Mónica que pãezinhos fantásticos!!
ResponEliminaVou levar a receita e fazer no fim de semana!!
Beijinhos! :)
http://cozinha100maneiras.blogspot.de/
Segur que et queden fantàstics! Petons Isabel!
Elimina