dijous, 6 de novembre de 2014

CHEESECAKE DE FRUITES DEL BOSC AMB BASE DE PETS DE MONJA

L'altre dia, un dels millors amics de ma mare, va fer 80 anys. Objectivament no ho sembla, i jo el continuo veient com l'home jove i valent que vivia dalt de casa, i que tenia moooolta paciència amb els seus fills i ma germana i jo, que vam créixer plegats...tant que uns i altres som padrins dels fills respectius!!! Per això vaig voler homenatjar-lo amb un petit pastisset...un cheesecake de fruites del bosc que va quedar molt vistós!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (Per un pastís d'uns 20 cm de diàmetre)
Per la base
120 grams de galetes tipus pets de monja 
2 cullerades sucre moreno
50 grams de mantega

Pel farcit
600 grams de formatge crema tipus Philadelphia
160 grams de sucre llustre
2 cullerades de maizena
3 ous
50 grams de nata líquida
2 culleradetes de pasta de móra

Per la cobertura
melmelada de fruites del bosc
gerds frescos

PREPARACIÓ
Primer de tot, anem per la base. Agafem les galetes, tipus pets de monja, i les barregem en un bol amb el sucre i la mantega fosa.


Ho triturem tot fins obtenir una barreja homogènia, sorrenca però humida.


Repartim aquesta massa pel cul del motlle, prèviament untat, i premem molt bé amb una forquilla, per obtenir una capa ben compacte.


Enfornem aquesta base, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10 minuts. El just perquè endureixi una mica.


Mentre la base es refreda, anem pel farcit. En el bol del batedor elèctric col·loquem el formatge, el sucre llustre i la maizena.


Batem amb l'accessori globus, fins obtenir una crema. Llavors afegim la pasta de móra i, els ous, un a un, sense deixar de batre.



Per acabar, hi aboquem, a poc a poc, la nata líquida, i acabem de batre un parell de minuts, a velocitat alta.



Aboquem el farcit damunt la base.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 15 minuts, i després baixeu a 120 graus i continueu coent durant 60 minuts més. Estarà cuit quan el centre estigui ben quallat. Quan estigui cuit, apagueu el forn i deixeu a dins, amb el forn obert, durant uns 30 minuts. Després desenforneu i deixeu refredar durant un parell d'hores més. En treure'l del forn, passeu un ganivet al voltant, per evitar que en refredar-se, i contraure's, en tenir el voltant enganxat al motlle, s'esquerdi!


Per anar bé, un cop refredat a temperatura ambient, podrieu posar a la nevera fins l'endemà (o si més no unes quantes hores), i desemmotllar-lo just abans de servir.


És el moment de repartir una capa de melmelada de fruites del bosc per sobre -jo vaig fer servir aquesta, que és nova i molt cremosa, que venia a la darrera capsa del degustabox-, i repartir-hi uns gerds frescos, que haureu rentat i eixugat molt i molt bé amb un paper de cuina.



Oi que fa goig així enllestit?



I tan vermell trobo que queda molt festiu!!! Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Que bonito detalle por tu parte!!
    Felicidades, te ha quedado precioso.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Blanca...és que 80 anys no es fan cada dia!!! Petons!

      Elimina
  2. Boníssim, ja m'agradaria tenir-ne un tall per sopar.petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si hagués pogut te'l feia arribar per postal expréss!!! Petons Rosa Maria!

      Elimina
  3. Boníssim! El toc de la mora hi deu quedar molt bé, molt original!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ja saps que som fanàtics de totes les anomenades fruites del bosc!!! Petons Marta!

      Elimina
  4. ¡¡¡que bona!!!, i quin color mes bonic.

    ResponElimina
  5. Le gustaría mucho y no es de extrañar, menuda pinta mas buena guapa.Bssssss

    ResponElimina
  6. Fa una pinta deliciosa!!!
    Felicitats al teu veí i a tu per aquest pastís tant original i segur que boníssim.
    Un petó.

    ResponElimina