dijous, 11 de desembre de 2014

CAKE DE CANYELLA

Ja sabeu que sóc una fan, per no dir fanàtica, de les receptes de la Bea Roque...n'he fet un munt del seu llibre, que he mirat i remirat...I mira per on, tot i tant mirar, m'havia passat per alt un senzillíssim cake de canyella, que ha resultat un dels millors descobriments de les darreres setmanes!!! En realitat és una versió de la recepta de la Bea, per adaptar-me als ingredients que tenia a la nevera i el rebost...que no eren masses perquè aquests dies he anat molt atabalada, no he anat a comprar, i he anat tirant de reserves...!!! En fi...no deixeu de fer-lo perquè un enamorarà!!!


INGREDIENTS (Per un motlle allargat de pam i mig aprox)
Per la massa
100 grams de mantega
175 grams de sucre
3 ous mitjans
20 ml d'oli d'oliva
275 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1/4 culleradeta de bicarbonat
un pessic de sal
225 grams de nata líquida

Pel farcit de sucre de canyella
50 grams de sucre blanc
50 grams de sucre moreno
1 i 1/2 de canyella

PREPARACIÓ
Comencem preparant el sucre de canyella pel farcit, barrejant el sucre blanc, el sucre moreno i la canyella. Reservem la barreja.



Per altre costat, bateu amb la KA, equipada amb l'accessori pala, el sucre i la mantega, fins obtenir una crema blanquinosa.


Aneu afegint els ous, un a un. No n'afegiu un altre fins que l'anterior estigui ben integrat. S'ha de batre més o menys 1 minut després d'afegir cada ou.



Després, i sense deixar de batre, afegiu l'oli a rajolins.


És l'hora de la farina i la nata, que incorporarem, alternativament, i a tongades. Remenem amb un batedor manual, amb moviments de baix a dalt, el just per obtenir una massa homogènia, que ja veureu que és una mica espessa.





Ruixem amb spray el motlle escollit, de forma allargada...


...i hi aboquem un terç de la massa, que repartirem bé pel cul.


Per sobre aquesta capa, repartim unes quantes generoses cullerades del sucre de canyella que havíem preparat.


Repetim l'operació dues vegades més, fins acabar amb una capa de sucre de canyella.


Quan tinguem totes les capes fetes, enfonsem una foquilla i la movem fent esses, per aconseguir un efecte marbre un cop cuit.



Enfornem a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 50 minuts. Per estar segur que està cuit, punxeu-lo. L'estri ha de sortir ben net. Un cop cuit, desenforneu, i deixeu refredar una mica dins el motlle, i després damunt una reixa.


Per fora ja fa goig...


Però per dins encara és més bonic!!!



I és molt esponjós i saborós...


Ja us avanço que el resultat és increible donada la senzillesa dels productes emprats i el mètodes seguit!!!
Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. Veient les imatges......em puc fer una idea del gust que ha de tenir i l'oloreta que deu fer la teva cuina!!!!!
    Petons, Mònica!!!!
    OLga

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta... L'haurem de provar!
    Una abraçada,
    Marta

    ResponElimina
  3. Jo també sóc fan de la canyella! però al Joan no li agrada massa i m'he de moderar... aquest cake a capes té una pinta deliciosa!! un petó!

    ResponElimina
  4. Ohhhhhh, jo també la vaig fer i publicar aquesta de la Bea (també m'encanta tot el que fa!). És brutal!!!!

    ResponElimina