dissabte, 13 de desembre de 2014

ANGEL FOOD CAKE DE PRÉSSEC

En sóc una fanàtica...per no dir que són una veritable obsessió per mi...i per això em veig amb la suficient autoritat per dir, que l'angel food cake d'aquest gust (préssec) és un dels millors que he menjat!!! Si el prepareu, els de casa al·lucinaran!!!


INGREDIENTS
12 clares d'ou (uns 330 ml de clara d'ou)
1/2 culleradeta de cremor tàrtar.
un pessic de sal
375 grams de sucre llustre
125 grams de farina de blat
2 cullerades de pasta de préssec
préssec en almívar i cireres confitades per acompanyar

PREPARACIÓ
Poseu en el bol del batedor les clares d'ou, el cremor tàrtar i la sal, i equipeu-lo amb l'accessori globus. Bateu un minut a velocitat baixa perquè es dissolgui el cremor, i llavors a velocitat alta fins que es "muntin".



Sense deixar de batre, a velocitat mitjana, hi anem afegint el sucre llustre, prèviament tamisat, a cullerades. Un parell cada 15 segons aproximadament.


Mireu que brillant ha de quedar al final d'incorporar tot el sucre.


És l'hora d'afegir la pasta de préssec.



I, per acabar, la farina, també a cullerades, i sense deixar de batre a velocitat mitjana.


En acabar el procés, us ha de quedar la massa més o menys així!!!


Llavors l'aboqueu en el motlle de potetes, l'especial per angel food cakes...sobretot, no l'unteu ni el ruixeu amb spray antiadherent, perquè la massa s'ha d'agafar a les parets.



Aplaneu la superfície amb una espàtula i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 45-50 minuts.


Quan estigui cuit, deixeu refredar, durant una hora, cap per avall. Així no baixarà.



Quan estigui ben fred, desemmotlleu, amb l'ajuda d'un ganivet, i, just abans de servir, empolsineu generosament amb sucre llustre.



Si serviu acompanyat de préssec en almívar, són unes grans postres!!!


Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. Sempre que veig aquests pastissos em semblen genial pero mai m'animo a preparar-los. Lo que si crec que amb gust de prèssec ha d'estar molt bo.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dels que he fet fins al moment, que són uns quants...un dels millors! Petons!

      Elimina
  2. Quina idea més bona això de posar pasta de bresquilla al bescuit!! M'ho apunte!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de "bresquilla" m'ha encantat...!!! Petonarros!!!

      Elimina
  3. Però d'on treus rl temps Mònica?? Hahaha!! L'angel food cake és el millor dels millors! El meu favorit és el de xocolata, però aquest no l'he fet mai: me l'apunto per provar-lo!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per fer dolços sempre trobo un foradet!!! Petonarros!

      Elimina
  4. Oooooh, quina esponjositat, Mònica! Per poc que no mossego la pantalla! Com sempre, genial. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus!!! Quin goig saber de tu...ara vaig a visitar la teva nova entrada! Petonarros!

      Elimina
  5. Deu quedar gustosíssim! Et queden de fàbula!
    Marta

    ResponElimina