dijous, 18 de desembre del 2014

GALETES SPECULOOS MUSSOL

Aquesta setmana no he pogut cuinar ni publicar gaire...i és que la preparació dels curset, els tallers i demés celebracions del cap de setmana, i les que vénen al darrera, em té ben atrafegada...ara bé, quan vaig veure aquestes galetes a "Miel y Limón Recetas de Cocina"...no me'n vaig poder estar de fer-les...!!! Com que tenia un paquet de massa de galeta speculoos, comprada a l'Aldi, que és molt i molt bona...van estar llestes en un tres i no res...i a la canalla els van entusiasmar, pel gust i per la forma!!! A veure què us semblen!


INGREDIENTS
1 paquet de preparat de galetes speculoos
1 ou
100 grams de mantega
ametlles torrades i lacasitos

Aquest és el preparat que faig servir jo...molt i molt bo!!!
PREPARACIÓ
En el bol de la KA, barregem el preparat, l'ou i la mantega, fins obtenir una massa, força densa i compacta, però homogènia.



En fem una bola, la tapem amb paper film, i la deixem refredar a la nevera durant uns 30 minuts.


Un cop freda, la col.loquem entre dos fulles de paper de forn, i l'estenem, formant una placa d'un gruix de 0,5 cm aprox. Jo ho vaig fer amb aquest supercorró, de Joseph Joseph, que em va regalar la meva padrina, que porta incorporades les regulacions!!!




Un cop estesa, amb l'ajuda d'un tallador rodó, no massa gros, formem la base de les galetes.


Les anem dipositant damunt una safata de forn, folrada.


Amb la massa restant fem boletes de la mida d'un cigró gros.


Preparem parelles de minilacasitos del mateix color...en aquest cas, vaig escollir les blanques.


Col·loquem dues boletes de massa damunt de cada galeta, més o menys en aquesta posició.


I un lacasito damunt de cada boleta. Pressionem fins que quedi enfonsat a la massa.



Després enfonsem l'ametlla, entre els ulls, amb la part punxeguda cap avall, simulant el bec del mussol.



Només queda fer unes incisions als laterals de la galeta, per recordar les ales d'aquesta au nocturna!!!


Un cop totes preparades, enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts aprox. Penseu que, en ser fosques, no les veureu torrades fins que ja s'hagin cremat!!!



Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.


Si les guardeu en una capsa...teniu galetes delicioses per molts dies!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Que delicia estas galletas y que lindas te quedaron.Besitos cielo y felices fiestas.

    ResponElimina
  2. Bonisdima, aquesta barreja de l'Aldi. A casa, ja en som molt fans!!

    ResponElimina
  3. Ostres q xules! Les vull fer aquestes festes però l'aldi em cau lluny, podries dir-me quant pesa el preparat de mescla? El substituire per farina i xocolate i llestos. Gràcies, besets i bones festes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 400 grams Glòria...ja em diràs si et queda bé i ho faig...la barreja, però també porta espècies! Petonarros!

      Elimina
  4. Uma ideia muito original e deliciosa:-)

    ResponElimina
  5. Ben originals aquests spéculoos! Moníssims els mussols Mònica! :)

    ResponElimina