dijous, 29 de gener de 2015

COCA D'AMETLLES I SPECULOOS

Galetes speculoos, crema d'speculoos, cruixent d'speculoos, aroma d'speculoos...en sóc una fervent admiradora...i en degustaria a totes hores...en fi...que em fan perdre el cap...Per això ahir, que els de casa necessitaven un berenar reconstituient per aguantar tant jornada laboral i d'estudi, i aprofitant que em quedava aroma d'speculoos i crema d'speculoos portades com a preuat botí de les nostres vacances nadalenques en terres gales, vaig fer aquesta coca d'ametlla i speculoos...un goig a la vista i al paladar...A veure què us sembla!


INGREDIENTS
4 ous
150 grams de sucre
125 grams de farina de blat
25 grams de farina d'ametlla
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 cullerada generosa d'aroma d'speculoos
un grapat de spaghetti de xocolata blanca
una tassa de crema d'speculoos
una tasseta d'ametlla crua picada
bombons de diferents xocolates per decorar

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre, amb la KA equipada amb l'accessori globus, fins que tripliquin el seu volum.


Hi afegim l'aroma d'speculoos.


I tot seguit, i ja a mà, amb l'ajuda d'un batedor manual, i moviments de baix a dalt, incorporem les farines i el llevat, prèviament tamisades.



Aboquem la massa dins uns motlle rodó, ruixat d'spray antiadherent, de 24 cm de diàmetre aprox.



Hi afegim els spaghetti de xocolata blanca, mirant que quedin enfonsadets, perquè no es cremin.


I enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 25 minuts aproximadament, o fins que veieu que està daurat i, en punxar-lo, l'estri surt net.


Deixeu refredar damunt una reixa completament.


Un cop totalment fred, decorem amb la crema d'speculoos (que posarem dins una mànega pastissera sense boca), i l'ametlla crua picada.





Per acabar d'engalanar, disposem al centre de la coca uns bombons de diferents xocolates.


I ja la teniu a punt per menjar...


Ja veureu quina cosa més esponjosa, amb un toc de dolçor irresistible!



De ben segur que amb un sol tall no en feu prou!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Jo no sóc molt d'Speculoos....potser és que l'he tastat molt poques vegades, no les suficients per valorar el seu gust.
    Entre totes em fareu tornar-lo a tastar!!!! Un trosset d'aquest pastís!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. También a nosotros nos hubiera venido muy bien una merienda reconstituyente como la vuestra.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Quina pintassa, Mònica! A mi també m'agrada molt, l'speculoos...! Només he trobat la farina, de moment, ja buscaré això de l'aroma, que també ha de ser ben resultón!! Un pastís molt currat, el teu! Petons.

    ResponElimina
  4. M'entusiasmen els detallets que hi poses... sempre fan que un simple pa de pessic, boníssim per si mateix, acabi semblant un plat de luxe!! I boníssim! Bon cap de setmana, guapa!
    Marta

    ResponElimina
  5. Xulíssima, com sempre! Per cert Mònica on compres la crema i l'aroma d'speculoos? Petons
    Anna

    ResponElimina
  6. Apa quina pintassa!! m'he quedat salivant amb l'aroma d'speculoos, és genial!! un petonàs!

    ResponElimina