diumenge, 18 de gener del 2015

MAGDALENES DE MADUIXA PER DINS I PER FORA...

Com que aquesta setmana, entre una cosa i altra, no he tingut temps de publicar gaire...i la setmana que ve la cosa es presenta negra igual...perquè tinc un munt de reunions i obligacions a la vista, avui, diumenge, aprofito per deixar-vos una altra recepta, en aquest cas de magdalenes de maduixa -en format normal i en format mini-, amb maduixa per dins i per fora -en format fresc i en format melmelada-,  que van agradar molt a casa aquesta setmana! Tant per esmorzar com per berenar...van ser reclamades per les peques! A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per 12 magdalenes normals i 18 de minis)
250 gr. de farina
250 gr. sucre glas
3 ous
250 ml. d'oli de girasol
1 iougurt grec
8-10 maduixes fresques
Melmelada de maduixa

PREPARACIÓ
Bateu els ous i el sucre fins que tripliquin el volum...és molt important que la massa estigui ben amunt perquè aquesta recepta no porta llevat, i, per tant, en aquest punt del procés és on agafa aire per tal que les magdalenes quedin ben esponjoses!


Un cop els ous i el sucre ben amunt...afegim l'oli, ben a poc a poc, just en un rajolí, sense deixar de batre encara que a una velocitat més baixeta.



Després hi incorporem el iogurt de llimona ja a mà, i amb l'ajuda d'un batedor manual, sempre amb moviment de baix a dalt per tal que la massa no perdi volum.


Per acabar, és l'hora de la farina, que també abocarem, a petites tongades, i prèviament tamisada, i que incorporarem igual que el iogurt.


En acabar tot el procés, us ha de quedar una massa més o menys així.


Llavors, dipositeu una cullerada d'aquesta massa dins els paperets escollits...



...tot seguit una culleradeta de melmelada al bell mig d'aquesta primera cullerada de massa...



...i una altra cullerada de massa cobrint la melmelada.


Al capdamunt, hi poseu trosset de maduixa fresca, que haureu ben rentat i eixugat prèviament.




Enforneu, a 170-180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 25 minuts, o fins que les veieu daurades i, en tocar-les amb el dit, no quedi marca (és a dir, la massa s'enfonsi però retorni a la posició inicial)


Un cop cuites i desenfornades, deixeu refredar una bona estona damunt una reixa, i, per acabar d'engalanar-les, empolsineu generosament amb sucre llustre.


I ja teniu la versió maxi a punt de servir...


Ja veureu quin interior més esponjós...i el toc de la melmelada al cor les fa molt saboroses i meloses...segur que repetiu!!!



I si voleu fer la versió míni, es tracta de només dipositar una cullerada de massa a cada paperet,  una miqueta de melmelada al bell mig d'aquesta massa, i uns trossets de maduixa fresca damunt la melmelada... I reduir el temps de cocció...perquè són molt més petites.


El resultat...estic segura que també us agradarà!!!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Noia, jo no sé d'on treus tantes idees i tanta energia!! Ets un no parar de dolçor!! :D I això que dius que vas de bòlit!!!! jajajajaja

    Aquestes magdalenes han de ser molt bones! Les maduixes els hi han de donar una frescor sempre benvinguda en rebosteria. Genials Mònica!!
    Bona setmana guapa!

    ResponElimina
  2. No les he prova mai, de maduixa! Però com totes les que porten fruita estic segura que a casa triomfarien! Un petó!

    ResponElimina
  3. Noia, ets incansable!!! I quines magdalenes!!! Mare meva!!!!
    Petonets, Mònica!!!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Xiqueta .,quin ritme!!!
    Les magdalenes brutaaaaaals !-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Que ricas te quedaron en las dos versiones me gustan.Bsss y buenas noches.

    ResponElimina
  6. Monica, ho torno a repetir. Has de fer un llibre! Jo vaig prenent nota per quan ja pugui campar força bé! Podries probar de fer-les d'alguna fruita que jo no fos al.letgica! Ja ja ja com quedarien de mandarina o taronja? M'ho apunto! Petons

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb la Núria: volem un llibre de la Mònica!!!! Petons.

    ResponElimina
  8. Quina pinta més bona!!!!
    Jo també vull un llibre de la Mònica :)
    petons

    ResponElimina