dijous, 26 de març del 2015

BROOKIES, MEITAT BROWNIE, MEITAT COOKIE!!!

L'altre dia, en una revista francesa, vaig descobrir els brookies. Uns pastissets, meitat brownie, meitat cookie, que ràpidament van captar la meva atenció!!! Així que ahir, que era l'aniversari del meu nebot-ajudant informàtic-solucionador de problemes múltiples... n'hi vaig preparar una safata...i van resultar ser molt bons! Prova és que en Marc, el meu home, llaminer empedernit, m'ha demanat que li tregui la caixa del davant dels que ens vam quedar per cada, perquè diu que li faran mal....En fi, que els heu de provar...Això si, dir-vos que abans de fer-los vaig investigar una mica per la xarxa, i hi ha fotografies de brookies amb tall molt perfectes però que, al meu entendre, tenen la part de baix massa cuita, tipus pa de pessic dens...El meus van quedar amb textura brownie per sota, i cobertura cruixent de galeta per sobre...En fi, com entenc que han de quedar....però cadascú pot trobar-li el seu toc de cocció particular! Per cert...que n'hi ha de molts gustos...així que repetirem tot provant diferents opcions!!!




INGREDIENTS (per a uns 24 brookies)
Per la capa de brownie
250 grams de xocolata negra de cobertura
160 grams de mantega
250 grams de sucre blanc
4 ous
160 grams de farina

Per la capa de cookie
240 grams de mantega a temperatura ambient
240 grams de sucre moreno
2 ous
320 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
200 grams de flocs de xocolata

PREPARACIÓ
En un caçó, al bany maria, posem a desfer la xocolata negra, de cobertura, i la mantega.


Mentrestant batem els ous amb el sucre.



I sense deixar de remenar ho aboquem a la xocolata i la mantega foses.


Quan tingueu una massa fosca, homogènia, afegiu la farina, tamisada, i remeneu el just perquè s'integri.


Aboqueu damunt un motlle folrat de paper de forn, ruixat amb spray antiadherent. Millor si és quadrat, i als pastissets els volem donar forma quadrada o rectangular (així s'aprofiten més les vores), però rodó també queda bé!!! I ja tenim la capa de brownie a punt!


Anem per la capa de cookie. Barregem bé, amb l'accessori pala de la KA, la mantega i el sucre moreno.


Un cop obtinguda una crema, hi anem tirant els ous un a un, continuant remenant.


I també l'aroma de vainilla.


Per acabar, hi incorporem la farina.


I quan ja tenim la massa lligada, aboquem els trossets de xocolata, en aquest cas flocs, que queden molt bé i menys gruixuts que les gotes, i fem les darreres remenades per repartir-los.



Un cop la massa de cookie a punt, la dipositem entre dos papers de forn, i l'estirem amb un corró, tot intentant donar-li la forma del motlle on hàgim posat la capa de brownie, en aquest cas rodó.



Formem una placa d'aproximadament 1-1,5 cm de gruix...


...i amb compte la dipositem sobre la capa de brownie. Mirem que la primera capa quedi ben tapada.


Ha arribat l'hora d'enfornar, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 40 minuts. 


La capa de dalt ha de quedar daurada, com les cookies tradicionals, però no excessivament torrada, perquè llavors no podríem fer els tallets.


Deixem refredar primer dins el motlle, i després damunt una reixa.


Mireu la dualitat de textures...


Només queda, un cop estigui força refredat, tallar-lo a bocinets, de la mida i forma que més us agradi...Jo trobo que no cal fer-los massa grossos perquè agraden força, i així es pot repetir!!!



Ja veureu quina cosa més bona!!! Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. Molt bona i original idea Mònica.
    Petons

    ResponElimina
  2. Molt bona i original idea Mònica.
    Petons

    ResponElimina
  3. A mi ya me van bien así, tiernos y jugosos.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Noia, cada dia m'ensenyes coses noves!!! Quin dolç més original!!!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  5. No hay mas que verlos la buena pinta que tienen, seguro que le encantó.Bssss

    ResponElimina
  6. Una meravella! Per cert qusn poses la capa de cokies a sobre del brownie es fan els dos s la vegada o per separat? No hi poses paper de separacio en tot cas? Es que no m'ja quedat clar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poses la capa de brownie i a sobre, directament, sense paper ni res, la capa de galeta, mirant que la de brownie quedi ben tapada. És fàcil, només has d'anar en compte de no pressionar massa!!! Queden super bé!!!

      Elimina
  7. Què original... per menjar les dues coses d'una tacada :)
    petons

    ResponElimina