dijous, 7 de maig del 2015

BUTTERMILK & CINNAMON MUFFINS (O, PER FER-HO MÉS ENTENEDOR...MUFFINS DE BUTTERMILK I CANYELLA!!!

Els propers dies són rebosters totals: Dissabte preparo flors de galeta pel Mercat del Lleó...que obre per fer una altra vetllada de degustació de tastets, aprofitant el Festival Temps de Flors (del que ja us he dit altres anys que, malgrat ser estèticament força impressionant, no m'acaba de convèncer...sobretot tenint en compte els seus orígens: un concurs de flors que l’any 1954 van organitzar, per primera vegada, unes gironines de la Secció Femenina de la Falange), que els propers dies convertirà Girona en una ciutat excessivament concorreguda -sobretot a gust dels reservats gironins-. En fi...crítiques a part, això dels tastets sempre m'encanta...i, a més, dilluns que vae substitueixo a un cuiner en un curs de cuina del Centre Cívic del barri, on ensenyaré a fer alguns dolços americans...Tot plegat em fa molta il.lusió!!! Doncs bé, avui, per escalfar motors, he preparat uns muffins, recepta de la Bea Roque del seu segon llibre: El Rincón de Bea: Delicias para compartir, que és una passada. No només pel gust -deliciós-, sinó també perquè l'acabat, tipus bunyol, és més que original, a la vista i al paladar... A veure què us sembla


INGREDIENTS (Per 12 muffins)
Per la base
240 grams de farina
150 grams de sucre
1 i 1/2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de nou moscada en pols
un pessic de sal
100 grams de mantega fosa
125 grams de buttermilk casolana (fet amb 125 ml de llet i unes gotes de llimona)
1 ou
1 cullerada de pasta de vainilla

Per la cobertura
100-150 grams mantega fosa
sucre
canyella

PREPARACIÓ
Primer barregem tots els ingredients secs (farina, sucre, llevat, bicarbonat, nou moscada i sal) en un bol, i els líquids en un altre (la buttermilk l'heu de preparar i deixar reposar, uns 10-15 minuts abans).



Bateu bé els ingredients líquids...i els aboqueu als sòlids. Barregeu el just (amb 10 o 12 moviments), amb una cullera, per a aconseguir una massa homogènia.



Ompliu els forats d'una safata de cupcakes, que haureu ben ruixat amb spray antiadherent, fins aproximadament la meitat. Així, a la brava, sense posar-hi cap paper.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts, o fins que estiguin dauradets.


Deixeu refredar completament damunt una reixa.


Un cop ben freds, prepareu un bol amb mantega fosa (que haureu deixat refredar una estoneta), i un altre amb una barreja de sucre i canyella.


Suqueu la part superior dels muffins primer en la mantega, i deixeu escórrer bé...


...i després en la barreja de sucre i canyella.


Aconseguireu un acabat de bunyol divertidíssim...


I són uns muffins molt i molt bons, i de gust especiat ben original!



Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Demasiada gente para mi gusto, los restaurantes están a rebosar y prefiero disfrutar de la ciudad en cualquier época aunque me prive de ver la ciudad engalanada. Vas a triunfar con cualquier postre que presentes.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Doncs si que fan bona pinta, sí!! Serà qüestió de fer-los un dia: m'agrada el tema de l'acabat 'bunyol' :)
    Que vagi molt bé aquest cap de setmana dolç i mira, a mi sí que m'agrada l'exposició de flors. Potser els seus origens no són els més adequats però en aquella època els de la falange eren els únics que podien organitzar aquest tipus d'actes: els altres, pobrets, prou feina tenien a sobreviure :( Trist, molt trist però Girona realment està espectacular durant el temps de flors!!!! ♥ I sempre es netegen les vores dels rius i se li renta una mica la cara amb aquesta excusa ;D
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Tenen bona pinta pero la canyella.... Vaig quedar-ne tipa dels cinamons rolls

    ResponElimina
  4. Ets una autèntica mestra rebostera, Mònica!!! Estic molt d'acord amb tu que el llibre de la Bea Roque és....una passada!!!
    Petons i...que vagin molt bé les classes!!! Segur que triomfes!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!! Jo m'emporto la recepta per fer-la!
    petons

    ResponElimina
  6. Quina feinada que se't gira, Mònica!!!!
    Els Muffins t'han quedat de luxe i espero que tot el que t'espera aquesta setmana et vagi genial
    Ptns i sobre tot... Salut!!!!
    Lourdes ♥

    ResponElimina
  7. Un manjar de dioses amiga con lo que me gusta la canela huuuuu.Bs

    ResponElimina