divendres, 5 de juny de 2015

PASTÍS DE GERDS, XOCOLATA I AMETLLA CROCANT

Avui us porto un pastís, molt senzill de fer, preparat amb dos dels meus ingredients preferits: la xocolata i els gerds...que, per sort, ara estan força bé de preu!!! Així que a gaudir-ne!!! I una recomanació: serviu-lo i mengeu-vos-el acompanyat d'una bona cullerada de melmelada de gerds...veureu com esdevé una menja irresistible...fins i tot per les més fidels a l'operació biquini!!!


INGREDIENTS (Per un pastís de 24 cm de diàmetre aprox.)
250 grams de mantega
250 de sucre a la canyella
4 ous
210 grams de farina amb llevat incorporat
25 grams de farina de blat de moro (tipus Maizena)
50 ml de llet
una tassa de gotes de xocolata
una capsa de gerds
4 o 5 cullerades d'ametlla crocant
sucre llustre per decorar i melmelada de gerds per acompanyar

Aquest és el sucre que he fet servir, portat de França i deliciós...
si no en teniu, podeu substituir-lo per sucre normal, barrejat amb una
culleradeta de canyella...

PREPARACIÓ
Posem la mantega i el sucre en el bol de la KA, i batem, amb l'accessori pala, uns 7 o 8 minuts, fins obtenir una barreja amb textura cremosa.


Hi afegim els ous, un a un, i continuem barrejant.


Llavors, ja a mà, hi afegim la meitat de les farines, prèviament tamisades, i anem incorporant amb un batedor manual.


Tot seguit la llet, i la resta de les farines, i acabem de barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Procureu remenar el menys possible.


Al final, hi aboqueu les gotes de xocolata, les repartiu bé, i aboqueu la massa resultant en el motlle, prèviament engreixat.


Renteu i escorreu bé els gerds...


...i els repartiu per sobre la massa enfonsant-los bé.


Per sobre, repartiu 4 o 5 cullerades d'ametlla crocant. Sigueu força generosos!!!


Només us queda enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 40 minuts. Si se us torra massa de dalt, tapeu amb una mica de paper d'alumini.


Un cop cuit - sabreu que ho està perquè en punxar-lo, l'estri sortirà net-, retireu del forn...


...i deixeu refredar damunt una reixa.


Serviu a talls, ben ensucrats, i acompanyats de melmelada de gerds!!!


La primera mossegada no es farà esperar!


Que vagi de gust!

6 comentaris:


  1. Mónica; Que bé... jo de biquini no en faig servir, pet tant és ideal per menjar-l'ho¡¡
    Bona recepta Mónica¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Tengo plantadas frambuesas y me las como en ensaladas, reservaré para este pastel que tiene que estar riquísimo.
    Un abrazo y un buen fin de semana.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. M'has convençut!! però vaja, veient els ingredients no costava massa ;). Hauré de fer una excursioneta a França per comprar totes aquestes coses bones, un sucre amb aroma de canyella, què bo!! un petó guapa!

    ResponElimina
  4. Que bo Mònica!! No l'he tastat però ja em vé la salivera ;)
    petonets
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Es veu boníssim... amb el teu permís m'emporto un bocinet :)
    petons

    ResponElimina
  6. me gusta el diseño de tu blog
    http://sofreir.blogspot.com/

    ResponElimina