dissabte, 10 d’octubre del 2015

BUNDT CAKE DE LLIMONA I LLAVORS DE ROSELLA...PER ESTRENAR UN MOTLLE PRECIÓS!

Fa dies que tenia un motlle Nordic Ware preciós per estrenar (bé, en tinc més d'un però tot arribarà...), i la cosa no podia esperar més! Avui, que era el cumple d'una de les peques, hi havia de preparar postres per una colla, m'he decidit a estrenar-lo...Oi que és preciós? Jo me'n vaig enamorar des de que el vaig veure a través de la xarxa a l'Olga, del fantàstic bloc "La cuina de l'Olga", i diríem que, veient el resultat que dóna en directe, encara m'ha "encandilat" més!!! Per cert, la recepta, és un clàssic deliciós, i l'he treta de Canal Cocina, encara que hi he fet algunes variacions! A veure què us sembla!!!


INGREDIENTS
250 ml d'oli de girasol
500 grams de sucre blanc
6 ous
500 grams de farina
1 culleradeta de bicarbonat 
2 cullerades de pasta de llimona
el suc d'una llimona
250 ml de llet sencera fresca
2 cullerades de llavors de rosella
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
En primer lloc barregem la llet fresca i el suc d'una llimona, per prearar una buttermilk casolana. Deixem reposar uns 10 minuts.


En el bol de la KA, batem l'oli i el sucre.


Hi afegim els ous, un a un, fins que quedi una massa homogènia.


I toca el torn de la pasta de llimona.



Un cop tot integrat, hi afegim a tongades, la farina (prèviament barrejada amb el llevat i el bicarbonat), i la buttermilk casolana, tot remenant, manualment, amb un batedor.




Per acabar, aboqueu les llavors de rosella...en aquest cas, unes que vaig comprar a Txèquia, molt i molt bé de preu...perquè allà són molt més populars!




Un cop ben repartides les llavors, aboquem la massa dins el motlle, prèviamnet ben ruixat amb spray antiadherent.


I al forn, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 45-50 minuts (punxeu-lo per veure si està cuit del tot). Si veieu que se us torra molt, tapeu la darrera estona amb paper d'alumini. Un cop cuit, traieu del forn, deixeu refredar dins el motlle durant 10 minuts, i tot seguit desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.


Abans de servir, empolsineu generosament amb sucre llustre.



Que vagi de gust!

3 comentaris:


  1. Mónica; Un pastís molt ben arrodonit... les llavors de rosella són molt tradicionals per els països del est d'Europa, jo també n'he fet servir i la veritat, que és una manera de fer-ho diferent.
    Salutacions Mónica¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. ÉS una passada aquest motllo, jo tbe el tinc i queden els pastissos preciosos!

    ResponElimina
  3. Una versió d'aquest bescuit és el preferit del Joan, amb diferència, i crec que és el que més cops he fornejat a la meva vida! a més de boníssim, amb aquest motlle queda súper súper xulo! petonets!

    ResponElimina