dimarts, 20 d’octubre del 2015

UNA GUERRA DE BOTONS BEN DOLÇA!!!

Quan era petita, a cole, vam veure, diverses vegades, una pel·lícula que m'agradava molt i que es deia "La Guerra dels Botons". Fa uns anys, en van fer una nova versió. Ambdues estan basades en la novel·la del mateix nom de Louis Pergaud, un escriptor que va exercir de mestre a la França rural de principis del segle XX. Novel.la i llargmetratges expliquen, si no recordo malament, les batusses entre els nois de dos pobles que decideixen que els botons dels contraris són el gran botí a aconseguir, i el passaport per la victòria final. D'aquí el títol!!! Doncs bé, avui, a casa, hem viscut una petita Guerra dels Botons, però una guerra dolça i cruixent, en la que, les galetes que us presento, i que han sigut repartides sense gens ni mica de conflicte, han aconseguit alegrar una mica el berenar, i encarar la resta de la setmana, que es presenta llarga i moguda, amb més empenta!!!



INGREDIENTS (per unes 25 galetes)
250 grams de mantega
250 grams de sucre
1 ou
1 cullerada de pasta de llimona
500 grams de farina
espaguetis de gominola de colors

PREPARACIÓ
Tallem la mantega a trossets, i la batem bé, juntament amb el sucre. Si feu servir la KA, equipeu-la amb l'accessori pala.



Afegiu l'ou i contineu batent fins que s'integri.


Incorporeu la pasta de llimona...


...i quan la mescla sigui homogènia, és l'hora de la farina.


Remeneu el just perquè tot quedi ben amalgamat, i aboqueu sobre una superfície enfarina, i acabeu d'amassar a mà.



Entre dos papers de forn, i amb l'ajuda d'un corró, convertiu la massa en una placa. Si us queda molt tova, refrigereu-la una estona.


Amb l'ajuda d'un tallador, feu rodones de la mida que volgueu, i les aneu disposant damunt la safata d'anar al forn.



Amb la part que no talla d'un tallador rodó més petit, marqueu el voraviu del botó.



I amb un pal de fusta, feu-hi a cada un els quatre forats típics.



Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor dalt, baix i ventilador), durans uns 13-14 minuts, o fins que comencin a daurar-se.


Desenforneu, i deixeu refredar damunt una reixa. Si voleu, un cop fredes, amb el mateix pal, reviseu els forats dels botons que no n'hi hagi cap de tapat.


Finalment, amb els espaguetis de gominola de colors, emuleu el fil amb el que cosim els botons.




I ja teniu la botonada llesta per menjar!!!




Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Noiaaaaa!!!! Quina xulada!!! Molt boniques i molt originals!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina idea més bona la dels botons!! I quines ganes de menjar-ne!!!
    Són genials, felicitaats!

    ResponElimina
  3. Definitivament... ets una artista! M'encanten les dues idees, els botons i els carrets de fil. No t'estranyi que te les robi algun dia ;)
    Marta

    ResponElimina
  4. Mira que jo anava a dir el mateix que la Marta: t'agafaré la idea per la propera festa del cole: impressionants!
    Felicitats artista!
    :)

    ResponElimina