dijous, 12 de novembre de 2015

COCA DE POMA I PANSES...UNA DELICIOSA COCA DE TARDOR!!!

Avui toca coca, una coca de poma i panses, amb un toc de moscatell...una coca de tardor, immillorable font d'energia per començar els matins, ja una mica freds, amb molta energia... o per agafar forces, a mitja tarda, per acabar d'arribar al vespre, i descansar de tant moviment, que, en els meu cas, en les darreres setmanes, està essent, força esgotador...A més, pel que fa la manera de preparar aquesta energètica coca, cal dir que l'ordre en el que s'incorporen els ingredients, és força innovador i dóna molt bon resultat...essent la seva font d'inspiració un pastís de pastanaga que fa temps vaig veure en un llibre de la gran Mey Hofmann. A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per una motlle de 24 cm de diàmetre)
200 grams de sucre llustre
2 ous
1 culleradeta de canyella
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
110 grams d'oli de girasol
un grapat de panses
3 pomes
el suc d'una llimona
una mica més de sucre i canyella, i moscatell, per decorar i alegrar!

PREPARACIÓ
Batem una bona estona el sucre i els ous, fins a aconseguir una textura ben cremosa.


Hi afegim la canyella.


I la farina (prèviament tamisada i barrejada amb el llevat i la sal).


Incorporem a mà, fins obtenir una massa que veureu és força espessa.


Llavors, sense deixar de remenar, anem incorporant, poc a poc, l'oli, fins que la massa torni a quedar ben lligada.



És el moment d'abocar-hi les panses (si són petites, no cal posar-les en remull)...


...i la poma, que primer haurem pelat, tallat a trossets, ruixat amb el suc d'una llimona, i estovat una mica al microones.





Repartim bé els ingredients, i aboquem el resultat en un motlle rodó, d'uns 24 cm de diàmetre, prèviament folrat amb paper de forn i lleugerament ruixat amb spray antiadherent.


Enfornem, a 180 graus (en opció rebosteria, és a dir, amb escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 25-30 minuts. 


Traieu la coca del forn, ensucreu generosament amb sucre i canyella (barrejats prèviament), regueu amb moscatell, i ensucreu amb la mateixa barreja de sucre i canyella una mica més.



Torneu a enfornar, durant 10 minuts més, fins que es formi una mica de crosta a sobre.


I ja només queda desenfornar, desemmotllar, deixar refredar un pelet, i degustar!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Ya veo de donde procede toda tu energía, tal vez yo esté necesitando un buen trozo de esta coca.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Un pastís de tardor deliciós, Mònica!!! Com m'agradaria tastar-lo!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Que bona! Aquesta mena de coques amb fruiteta em pirren!
    Marta

    ResponElimina