Les fotos d'aquesta recepta no li fan justícia! I és que les vaig fer a corre-cuita, mentre unes quantes mans assetjadores, lluitaven per estirar un rotllet... En fi...que, en aquest cas, heu de passar de la imatge, i fer-los i tastar-los...veureu que serà amor a primera vista!!!
INGREDIENTS (per uns 16-18 rotllets)
Per la massa
300 grams de farina de força
2 culleradetes de llevat sec de flequer
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada d'oli d'oliva
200 ml d'aigua tèbia
Pel farcit
5 o 6 cullerades de tomàquet fregit
formatge ratllat
pernil dolç tallat a trossets
una mica de llet per pintar els rotllets abans d'enfornar-los
PREPARACIÓ
En un bol col.loqueu la farina, el llevat i la sal (mirant sempre que no es toquin), i l'oli. Afegiu l'aigua tèbia i comenceu a amassar. Jo ho he fet amb la KA, utilitzant el ganxo, però també ho podeu fer a mà.
Quan tingueu una massa elàstica, que es desenganxi de les parets del bol, ja està llesta. La dipositeu dins un bol, lleugerament untat d'oli o spray antiadherent, i la tapeu amb paper film.
Deixeu llevant en un lloc càlid, durant una parell d'hores, o fins que, com a mínim, dobli el volum.
Arribats a aquest punt, és el moment de dipositar la massa damunt d'una superfície enfarinada, i amassar una mica per treure-li l'aire.
Llavors, estirem amb un corró, formant el més semblant possible a un rectangle...En realitat, a mi em va quedar més aviat un oval...però també va bé!
Untem la massa amb tomàquet fregit.
Escampem pel damunt el formatge ratllat...
...i el pernil dolç, tallat a trossets.
Enrotllem la massa sobre si mateixa...
...i la tallem a rodanxes.
Dipositem les rodanxes, planes, damunt una safata de forn ruixada amb spray antiadherent o untada amb oli. Les col.loquem separades perquè hem de tornar deixar llevar aquestes rodanxes durant una horeta més, fins que doblin el seu volum. Veureu com al cap d'una estona, creixeran, i es tocaran unes a les altres.
Un cop feta la segona llevada, pinteu els rotllets amb una mica de llet.
Enforneu a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, baix i ventilador), durant uns 18 minuts, o fins que estiguin ben inflats i daurats.
I ja els teniu a punt per servir...això si no us desapareixen de la safata, directament, abans d'arribar a taula...
Que bona! Quines ganes d'agafar-ne uns quants
ResponEliminaQuina passada!!!! Ha d'estar de mort!!!! Apuntada pel cap de setmana!!!!
ResponEliminaQue rico y sencillo, da gusto de verlo.Bssss
ResponEliminaDe ben segur que les provarem a casa!!!!
ResponEliminaMe encanta esta forma informal de ir cogiendo las pequeñas porciones con la mano. Me imagino a las niñas lo que debieron disfrutar!!
ResponEliminaPetons
Blanca de JUEGO DE SABORES
Oooh! m'encanta!! i com m'han regalat la KA i he de practicar, m'emporto la recepta!
ResponEliminaMolt xulo! Queda una presentació molt original, aquesta me l'apunto!
ResponEliminaMarta