Avui la cosa no va ni de dolços, ni de melmelada, ni de pa...avui toca recepta salada, això sí, del que podríem anomenar rebosteria salada. Es tracta d'uns ous-croqueta, que són ideals com a tapa o, com a protagonista del vermut del diumenge..bé...o de qualsevol altre dia de la setmana en el que us meresqueu un petit premi! A veure què us semblen!
INGREDIENTS (Per a 14 peces)
7 ous
1 paquet de formatge crema tipus Philadelphia
2 llaunes petites de tonyina
1 culleradeta d'un bon pebre vermell
un rajolí de quètxup
pa torrat i ou batut per arrebossar
PREPARACIÓ
Bullim els ous, els pelem, els partim per la meitat (per la part llarga), i separem les clares.
En un bol, barregem els ous, la tonyina ben escorreguda, el formatge crema, el pebre vermell i el quètxup.
Quan estigui tot ben integrat, farcim els mitjos ous amb aquesta pasta, fent que tornin a tenir forma d'ou sencer.
Això s'ha de fer manualment, o sigui que heu de tenir les mans beeeeeen netes!!!
Un cop totes les meitats farcides, arrebossem amb ous i pa torrat dues vegades (o sigui, primer ou, després pa torrat, una altra vegada ou i per acabar una altra vegada pa torrat).
Quan els tingueu tots ben arrebossats, i amb forma de croqueta (d'aquí el títol d'ous croqueta), els fregiu en oli ben calent, fins que quedin ben daurats. Un consell, comenceu daurant -i per tant, segellant- la part tova, la del farcit, perquè si no, se us pot esberlar l'invent.
Un cop ben daurats, deixeu escórrer una mica damunt un paper de cuina absorvent...i ja podeu servir!!! Ara que, si els voleu deixar preparats una bona estona abans, freds també estan impressionants!
Receptes salades en publiques poques, però quan ho fas triomfes eh!! quina salivera m'has fet venir, han d'estar deliciosos!!! un petonàs!
ResponEliminaDoncs per demà n'hi ha una altra...De tant en tant, la rebosteria salada també m'atrapa!!! Petonarros!
EliminaDolç o salat, no hi ha res que se't resisteixi!! Un petonet!!
ResponEliminaPots comptar...jo vaig provant!!! Quines ganes de veure'ns el 28!!! Petonarros!
EliminaSabes tocar todas la teclas y todas con maestría.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Mil gràcies Blanca!!! El teu pa de pessic blanc d'avui si que és cosa de mestres! Petonarros!
EliminaUna super recepta!! M'encanta la idea! :)
ResponEliminaPetons guapa
Gràcies Dolors! I una fortíssima abraçada des de la distància!
EliminaMMmmm.....m'agraden aquests ous! Molt! Moltíssim!
ResponEliminaPetons i bona setmana, Mònica!
Olga
Gràcies Olga!!! Cal començar la setmana amb força..que si no arribem al final desinflats! Petonarros!
EliminaQuin goig de croquetes, Mònica!!!!
ResponEliminaAquesta me la guardo a la carpeta de "pendent de fer"!!!
Ptns i Salut!!!
Lourdes
aquesta si que me l´apunto, em veig capaç de fer-la!!! Gracies bonica
ResponEliminaBoníssims, jo sé de dos a qui els encantaria (els meus fills!!)
ResponEliminaPerò quins ous més bons....millor dit quines croquetes Mònica
ResponEliminaPtnts
Dolça
Oooh! m'he quedat amb la boca oberts... què bons! jo els faig sense fregir, farcits amb tonyina i te'n llepes els dits... provaré arrebossar-los!!
ResponEliminaOooh! m'he quedat amb la boca oberts... què bons! jo els faig sense fregir, farcits amb tonyina i te'n llepes els dits... provaré arrebossar-los!!
ResponEliminaAquesta mena de receptes m'encanten!! Però sempre em fa una mica de mandra fer-les... això d'arrebossar i fregir em cansa. Ara que val la pena. Potser és qüestió de buscar-me ajudants, perquè realment, sembla boníssim! ;)
ResponEliminaMarta