dissabte, 12 de desembre del 2015

IOGURTS DE PERA CONFERENCE I VAINILLA BOURBON...UNS IOGURTS CASOLANS QUE FAN GLATIR!!!

M'encanta provar productes nous i m'encanta fer melmelada...o sigui que, unint les dues aficions, vaig elaborar la melmelada de pera i vainilla bourbon que és la base d'aquests iogurts que van volatilitzar-se de la nevera de casa, poc després d'haver-hi arribat!!! El producte nou utilitzat és un sucre especial per fer melmelades que em va regalar ma germana, provinent d'un lot que va comprar a una fira a Barcelona. Per tant, no sé si serà molt més car que el normal. El que si sé és que aconsegueix, amb menys temps de cocció que emprant el tradicional, una textura per la melmelada espectacular! I amb la melmelada obtinguda, vaig aconseguir un iogurts amb un gust original i deliciós! Cal aprofitar la fruita de temporada....i ara, de pera conference n'hi ha un fotimer...o sigui que no teniu excusar per provar la combinació iogurtera que us proposo!



INGREDIENTS 
Per la melmelada (per uns 6-7 pots mitjanets)
1800 grams de pera conference
1000 grams de sucre per melmelada
1 cullerada de pasta de vainilla bourbon

Pels iogurts (per 6 iogurts)
6 cullerades generoses de la melmelada preparada
650 ml de llet
1 iogurt natural

Aquest és el sucre emprat, amb bons resultats, en aquesta recepta.

PREPARACIÓ
En primer lloc us aviso que no vaig seguir les proporcions de fruita i sucre que marcava el paquet del sucre especial emprat, perquè em va semblar que quedaria molt dolça. Així que vaig innovar i, ja us ho he avançat que la cosa va funcionar, o sigui que, si repeteixo, seguiré sense fer cas a les instruccions del paquet!
En primer lloc, peleu i talleu a trossets petits les peres conference, i disposeu el resultat de tan entretinguda operació a la cassola on volgueu preparar la melmelada.



Afegiu el sucre i, a foc mig, aneu remenant mentre es cou.



Quan arrenqui el bull, deixeu coure durant uns 10 minuts, fins que la fruita sigui ben tova...


...i llavors tritureu.


A la melmelada ja triturada, hi afegiu la vainilla, i deixeu coure uns 3 o 4 minuts més per tal que quedi ben repartida i el gust integrat.



Ja veureu quina textura més bona... 


Un cop la melmelada a punt, ompliu els pots que prèviament haureu bullit i deixat assecar.




Torneu a fer bullir els pots durant uns 12-15 minuts més.


 I, un cop bullits, deixeu refredar completament boca avall (jo els vaig deixar fins l'endemà al matí).


En aquest punt ja teniu la melmelada llesta i a punt per anar al rebost!


Però com que la nostra intenció final era preparar uns originals iogurts, prèviament a envasar-la, haurem separat unes 6 cullerades generoses de melmelada...


...que repartirem entre els pots de la iogurtera.


 Tot seguit, barregem la llet amb el iogurt (que utilitzem com a ferment), remenem bé, i repartim pels potets, tot cobrint la melmelada.



Programem 9 houres...i, passat el temps...obtindrem aquests magnífics exemplars de iogurt de fruita casolà!!!



Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Xiqueta....quins iogurts més espectaculars!!! La melmelada és de les que més m'agraden!
    Petonets i...bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Això si que són iogurts de categoria!!! i la melmelada boníssima! de pera no n'he fet mai...això no pot ser! bona setmana!

    ResponElimina
  3. Això si que són iogurts de categoria!!! i la melmelada boníssima! de pera no n'he fet mai...això no pot ser! bona setmana!

    ResponElimina
  4. Una delicia pura!! para comérsela a cucharadas

    besines

    ResponElimina
  5. Una delicia pura!! para comérsela a cucharadas

    besines

    ResponElimina
  6. Boníssims amb aquesta base de pera!! ja tens un bon assortiment de iogurts, eh? i a quin més bo! petonets!

    ResponElimina
  7. Que buena para mis tostadas.Gracias guapa y felices fiestas.Bsss

    ResponElimina