diumenge, 20 de desembre de 2015

PASTÍS DE FORMATGE, NOUS I XOCOLATA...QUI EN VOL UN TROSSET?

No és que tingui oblidat el meu jo reboster...és que aquesta setmana ha estat, com sempre, una de les més agitades de l'any...he fet centenars de galetes per les nenes, les seves amigues, els pica-pica de l'insti, els tallers del barri...i he preparat tallers, vestit patge, encarregat regals, embolicat presents...en fi...un no parar que fa impossible fer fotos i, menys, preparar entrades. D'aquí la meva inactivitat blocaire temporal! Però aquesta setmana hauré de posar-me al dia, i preparar dolçaines nadalenques per aquestes Festes que ja tenim a tocar! Mentrestant...aquí us deixo un pastís de formatge, nous i xocolata, que vaig preparar la setmana passada, i que també us pot solucionar un fi d'àpat nadalenc!


INGREDIENTS
Per la base
3 ous
100 grams de sucre moreno
500 grams de formatge crema tipus Philadelphia
200 ml de nata líquida
1 iogurt 
un grapat de nous pacanes ben picades
3 cullerades de maizena
una tassa d'escates de xocolata negra

Per la cobertura
150 grams de xocolata negra
130 ml de nata
30 grams de mantega
unes quantes nous pacanes més

PREPARACIÓ
En el bol de la KA, batem els ous i el sucre moreno.



Hi afegim la crema de formatge...



...la nata líquida...


...i el iogurt, i batem.


Afegim la farina i, ja a mà, l'incorporem.



El mateix amb les nous pacanes picades....





...i les escates de xocolata negra.


Untem amb mantega o ruixem amb spray antiadherent un motlle rodó de 24 cm de diàmetre aprox.


Hi aboquem la massa i enfornem, a 170 graus, en opció rebosteria (escalfor a dalt, baix i ventilador) durant uns 50 minuts aproximadament.


Quan veieu que està completament quallat i daurat, estarà llest. Amb tot, no el traieu del forn. Apagueu el forn i deixeu la porta entreoberta. El secret perquè el pastís no baixi es deixar-lo refredar una estona dins el forn apagat.


Un cop temperat, traieu del forn i deixeu acabar de refredar completament.


Mentre el pastís s'acaba de refredar, prepareu el ganache. Posem la xocolata i la mantega tallada a trossets en un bol, i hi aboquem la nata, a la que haurem fet arrencar el bull. Remenem fins que tot quedi ben desfet i integrat, i deixem refredar una miqueta. Veureu que, en refredar-se, també agafarà consistència. No cal que la poseu a la nevera, que llavors quedaria massa presa.





Un cop fred el pastís, repartiu la cobertura de xocolata pel damunt.




 I decoreu amb unes quantes meitats de nous pacanes.


El resultat, segur que us fa venir salivera!!!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Meravellos!!!! Si poguès ja et demanaria un trosset!!!!. Bones festes!!!

    ResponElimina
  2. Si queda algo aún, me pido el último trozo porque tiene que estar de vicio total!!.
    Besines guapa y Feliz Navidad

    ResponElimina
  3. Si queda algo aún, me pido el último trozo porque tiene que estar de vicio total!!.
    Besines guapa y Feliz Navidad

    ResponElimina
  4. Si te n.ha sobrat potser vinc a per un troosset...però ho dubto!!Bones Festes!

    ResponElimina
  5. Si te n.ha sobrat potser vinc a per un troosset...però ho dubto!!Bones Festes!

    ResponElimina
  6. Ja saps el que penso jo dels pastissos de formatge... i és que m'encanten!! així amb la cobertura de xocolata ha d'estar, si cap, més bo! Bones festes família!

    ResponElimina