Tinc l'honor de conèixer personalment la Blanca, una de les integrants de l'equip autor de Juego de Sabores,un dels blocs gastronòmics,en llengua castellana, més genials que podeu trobar!!! Ens vam conèixer en un taller de pa a l'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebrón, i fa poc vam tornar a coincidir en un taller de pasta fresca. Compartir amb ella aquestes estones ha sigut genial! Doncs bé, l'altre dia, a Juego de Sabores van publicat una crema de moniatos i pastanaga a la taronja, que em va semblar espectacular...i encara que ja sabeu que em dedico, principalment, a les receptes dolces, vaig decidir fer una excepció i preparar aquesta fantàstica crema en format aperitiu, acompanyada d'unes galetes de ceps de Casabella natura, i un rajolí d'oli d'oliva verge extra (oove pels entesos) cupatge Oleum Flumen, dos dels meravellosos productes amb els que vam ser obsequiats en el Ganxetes Tour edició Conca, la darrera trobada blocaire a la que vam assistir!!! Millor maridatge impossible!!! Després de fer la recepta, i de veure els elogis rebuts per grans i petits, només em quedar donar les gràcies a la Blanca i a la resta d'equip de Juego de Sabores, i encoratjar-vos a preparar-la!!! Ja veureu quina delícia!
INGREDIENTS (Per unes 12-14 racions d'aperitiu de crema)
4 moniatos grossets
8-10 pastanagues (dependrà de la mida)
un parell de cebes
sal, pebre negre i nou moscada
1 litre de llet sencera o semidesnatada aproximadament
el suc de dues taronges
galetes de ceps i oli d'oliva verge extra per decorar
PREPARACIÓ
Rentem bé les pastanagues i els moniatos. Les pastanagues les pelem. Emboliquem moniatos i pastanagues amb paper de plata, i posem a forn alt durant uns 45-50 minuts, o fins que estiguin ben cuits.
Mentrestant, sofregim la ceba.
Un cop cuites les pastanagues i els moniatos, pelem aquests darrers, i ho incorporem tot a la ceba.
Ho condimentem amb sal, pebre i nou moscada, i sofregim tot plegat una estona.
Afegim la llet (la quantitat exacta dependrà una mica de l'espessor que li volgueu donar)...
...tritureu tot, i deixeu que bulli uns minuts.
Només faltarà afegir el suc de les taronges, remenar bé i treure del foc.
I ja teniu la crema llesta. La podeu servir directament tèbia, o deixar-la refredar del tot i guardar-la a la nevera o al congelador, per ocasions posteriors.
Amb les galetes de ceps i el raig doli oove...és un aperitiu o entrant de categoria!!!
Que vagi de gust!
Ha d'estar boníssima!
ResponEliminaJo enlloc de posar-hi el suc, quan faig una crema, poso la taronja sencera:
http://cuinem-cuinem.blogspot.com.es/2013/04/crema-de-pastanaga-i-taronja.html
I quin goig galetes de ceps!! :)
Una abraçada!
He leído tu reseña y me he quedado sin palabras. Creo que te traiciona la amistad que ha surgido de nuestros encuentros en los talleres de cocina. Me ha gustado, sin embargo, que en tu blog de recetas, casi siempre dulces, hayas incorporado esta crema. A buen seguro que le habrás dado un toque personal que en definitiva es lo que habrá gustado a tu familia. Besos.
ResponEliminaBlanca de JUEGO DE SABORES
Me a gustado mucho guapa, es muy apetecible con estos ingredientes tan sabrosos.Bssss querida amiga.
ResponEliminaLa combinació de la pastanaga, el moniato i la taronja ha de ser espectacular! Sens dubte que ho provarem!!
ResponElimina