A casa encara no hem tornat a la normalitat després de les festes nadalenques...Això que les peques encara facin vacances fa que tots anem amb el ritme una mica trastocat...en fi...la setmana que ve comencen les classes i tornarem a la rutina, tot i que a casa, som tan esbojarrats i improvisadors, que aquest substantiu no ens és massa d'aplicació!!! La recepta que us deixo avui, precisament, és un berenar fet en un tres i no res, per celebrar -o potser seria millor commemorar- les vacances que estan a punt d'exhaurir-se, i tenen com a ingredient estrella una melmelada de maduixes casolana que enamora!!! A veure que us sembla!
INGREDIENTS
Per la melmelada (per uns 5-6 pots mitjans)
1400-1500 grams de maduixes netes i tallades a trossets
800 grams de sucre especial per confitura
un raig de llimona
Per les torradetes franceses
llesquetes de pa
unes cullerades de la melmelada de maduixes
2 ous
1 gotet de nata líquida
2 o 3 cullerades de sucre
1 pessic generós de canyella
mantega o margarina per fregir-les
PREPARACIÓ
Comencem preparant les maduixes, rentant-les i tallant-les a trossets.
Hi afegim el sucre, en aquest cas un d'anglès, especial per fer melmelades, que em va portar ma germana d'un super anglès.
Barregem bé i afegim un bon raig de llimona.
Deixem reposar una mica i, tot seguit, posem a foc lent.
Quan arribi a ebullició, deixem coure 7 o 8 minuts, triturem i tornem a deixar coure fins obtenir la textura desitjada.
Bullim els pots destinats a conservar la melmelada.
Deixem assecar completament, i omplim amb la melmelada.
Tapem bé i tornem a bullir els pots.
Un cop bullits de nou, traieu de l'aigua i deixeu refredar completament boca avall.
Un cop feta la melmelada, la guardeu al rebost, i en traieu un pot quan volgueu preparar aquestes delicioses i llamineres torradetes franceses. Per fer-les, comenceu batent en un bol els ous, la nata, el sucre i la canyella.
Tot seguit feu petits sandvitxos de melmelada. Jo he fet servir unes llesquetes de canapé que van sobrar d'aquestes festes, i que estaven una mica seques, però podeu fer servir el pa que volgueu, mentre no sigui massa tendre.
Submergiu cada sandvitx en la barreja de nata i ous, i poseu a fregir en una paella, a foc mig, en la que haureu desfet una bona nou de mantega o margarina.
Quan estiguin daurats els sandvitxos per ambdós costats, traieu del foc i deixeu escórrer bé damunt un paper de cuina.
Passats uns minuts, i mentre encara siguin tèbies, serviu acompanyades d'una mica més de melmelada!!! Ja veureu quina cosa més bona!
Que vagi de gust!
Aix, si us plau, això no és post vacances de Nadal...això és per seguir el règim d'engreix de les darreres setmanes!!!!!
ResponEliminaPerò tens raó en una cosa, l'adjectiu pecaminós.
Ptnts
Glòria
És que el dolç no es pot deixar de cop! PEtonarros!
EliminaQue buenas!!!! aunque si me tomo este desayuno, el sábado aparezco rodando hasta el Mercat Vall D´hebron (donde te recuerdo tenemos una cita)
ResponEliminaBesos.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Tinc moltíssimes ganes de veureu-us i cuinar plegades!!! El 16 vaig de pet cap a Barcelona!!! Petonarros!
ResponEliminaApaaa! Jo estic com tú, encara fent homenatge a les vacances escolars... Com encara em queden un parell de dies, m'apunto aquestes súper torradetes i dilluns ja començarem a fer bondat! Petonets.
ResponEliminaUn bon berenar festiu!!! El dilluns...tots a l'ordre!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Que rico y como me apetece por dios amiga todo lo que pones.Bsss
ResponElimina