dissabte, 6 de febrer del 2016

BISBALENC...UN DELS DOLÇOS TÍPICS DEL BAIX EMPORDÀ!!!

L'any 1932, Modest Sans i Viñas, en la seva primera pastisseria de la Bisbal va crear una primera versió del Bisbalenc amb pasta de full, cabell d'àngel, sucre i pinyons. Poc després es va idear un model de massapà. Molt ràpidament va tenir acceptació entre la clientela local i comarcal, però quan de debò es va estendre la seva fama va ser ja al començament del turisme, cap als anys 50. El 28 de maig del 1966 la Pastisseria Sans va registrar el Bisbalenc!!! Avui us en porto una versió casolana que he preparat avui, aprofitant que encara em quedava una mica de la confitura de cabell d'àngel que vaig preparar fa uns dies. Ha tingut un èxit rotund, així que ben aviat repetirem!!!


INGREDIENTS
1 placa quadrada de pasta de full
confitura de cabell d'àngel (podeu trobar la recepta clickant aquí)
2 o 3 cullerades de sucre
2 o 3 cullerades de bastonets d'ametlla
ou batut per pintar

PREPARACIÓ
Estenem bé la placa de pasta de full.


Hi col·loquem, més o menys al mig, una bona porció de confitura de cabell d'àngel, cobrint un terç de la placa.


Tapem la confitura amb un dels terços restants de la placa. L'altre terç, l'escurcem una mica, i el fem servir per acabar de tapar la confitura.


Girem la peça per fer que el plec quedi a sota.


Pintem generosament amb ou batut.


Repartim pel damunt els palets d'ametlla.


I ensucrem.


Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador) fins que estigui ben inflat i ben daurat.


Un cop cuit, desenfornem i deixem refredar damunt una reixa.


Col.loqueu-lo damunt una safata ben xula, o damunt una blonda que l'emmarqui, i ja el podeu servir!



Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Em quedo amb la teva versió amb cabell d'àngel, el massapà no em convenç tant. En canvi, el cabel d'àngel em xifla! Petons.

    ResponElimina
  2. Estupendo este Bisbalenc, no lo conocía, me quedo con el relleno de cabello de Angel y más si es casero.
    Besitos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Quina cosa més bona i tan senzilla de fer! I és que la combinació de pasta de full i cabell d'àngel és irresistible pel llaminers!! Un petonet!

    ResponElimina
  4. Amb confitura de codony també és bo. Però cabell d,àngel es superior. M,agrada molt

    ResponElimina