dimecres, 3 de febrer del 2016

FLORS DE CARNAVAL....COMENÇA LA GRESCA!!!

Entrem de ple al Carnaval, una festa  mòbil que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern, i és l'avantsala de la Quaresma.  En la vella societat rural i profundament cristiana, el temps de Carnaval oferia mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la repressió dels instints i la severa formalitat litúrgica pròpia de la Quaresma. Actualment el Carnaval és una festivitat popular, molt esperada i celebrada per petits i grans, on la gent es disfressa, canta, balla i es diverteix, al voltant de la figura del Rei Carnestoltes. Doncs bé, per celebrar que demà entrem en una de les setmanes més disbauxades de l'any (i entre puntada i puntada a la meva disfressa d'esquimal!!!), he preparat aquestes flors, típiques d'aquesta època a Galícia. Són lleugeres, cruixents i dolcetes, així que, quan en feu, prepareu-ne un bon munt perquè volaran ràpidament!!! 



INGREDIENTS (Per unes 30 flors)
300 grams de farina
2 ous 
2 cullerades de sucre
un pessic de sal
un bon rajolí d'anís
500 grams de llet sencera natural
sucre i canyella per arrebossar-les

PREPARACIÓ
Per fer aquestes flors hi ha un estri imprescindible: el motlle per donar-los aquesta forma tan característica,  que s'ha fet força popular i pots trobar a quasi totes les botigues d'estris de cuina.


En un bol, col.loquem la farina, hi fem un forat al mig, i hi posem els ous, el sucre, el pessic de sal i l'anís.


Tot seguit hi afegim la llet.


I batem fins obtenir una massa homogènia.



Un cop preparada la massa, omplim un caçó amb oli vegetal, i el posem al foc. Deixem que s'escalfi. Posem el motlle a dins perquè també agafi temperatura.


Tot seguit, suquem el motlle dins la massa, que haurem disposat en un bol amb parets no massa altres. Cal  sucar-lo, aproximadament, fins a la meitat.


I enfonseu el motlle sucat dins l'oli roent.


Veureu que, en poca estona, la flor es comença a desenganxar. Si cal, hi ha algun punt enganxadís, ajudeu-vos d'una cullereta de fusta per acabar de fer-la baixar.


Daureu la flor per ambdós costats.



Quan estiguin daurades, traieu del foc i deixeu reposar sobre un paper absorbent, per tal de fer desaparèixer l'excés d'oli.


I, un cop fredes, empolsineu generosament amb sucre, prèviament barrejat amb canyella.


I ja les teniu a punt de clavar-los queixalada!!!



Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Ja fa dies que veig aquestes floretes, i la veritat es que estava ben intrigada... Gràcies per treure'm de dubtes, ajajajaja!!!!

    Cap a la carpeta de pendents.
    Ptns, Salut i bon carnestoltes!!!

    Lourdes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes, són molt i molt bones!!!! I tan cruixents...segur que si les prepares us encanten! Petonarros!

      Elimina
  2. Respostes
    1. oh, que bones! M'encanten aquestes flors, però no sé si m'hi atreviria, jo, a fer-ne. Mònica, el teu blog no em deixa deixar-te comentaris a sota, només ho puc fer en resposta a d'altres missatges... :-(

      Elimina
    2. Misteris de la tècnica Marina...miraré què pot ser però com que sóc força desastre, espero que ho arregli ben aviat el sr. Google!!! I segur que si les fas, aquestes flors et queden genials...a la segona ja hi has agafat el truc! Petons!

      Elimina
  3. Bones, bones, aquestes floretes! M'he d'agenciar un estri d'aquests i provar-les. Amb l'arrebossat de sucre i canyella són irresistibles. Feliç carnaval, veig que vas preparada per al fred! Petons.

    ResponElimina
  4. A veure si les preparo!! Cada any vaig passant amb romanços i no les he fet mai!
    Seguiré la teva recepta.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Boníssimes Mónica!! Curiosament, no les había provat fins l'any passat i hem van agradar força :)
    A casa fem "pestiños", i també els arrebossem amb sucre y canyella, la veritat és que li dóna un punt molt bo.
    Feliç Carnaval!!
    PD: Volem veure't disfressada d'esquimal jajajaja

    ResponElimina
  6. Que ricas!! mi madre las hacia a menudo, yo guardé su molde pero no lo he utilizado. Tal vez algún día me anime.
    Besos. JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  7. Aquestes flors de carnaval també són tradicionals a Suïssa!! La recepta és pràcticament la mateixa i pel que sembla són MOLT bones, oi?
    Una abraçada i molta gresca!!

    ResponElimina
  8. Quan era petita, recordo que una veïna de casa les feia. Jo quan sentia l'oloreta des del pati de llums, frisava esperant que ens portes unes quantes acabades de fer...A veure si m'animo a provar-les per recordar els vells temps! Un petonarro!

    ResponElimina