De pa amb farina de curry portada de França ja n'havia preparat (si voleu veure la recepta clickeu aquí), però els panets al curry, comercialitzats bo i fets, els vaig tastar fa poc a Banyoles, en una fleca del poble (de la que no hi ha manera de recordar el nom) on combinen els processos tradicionals amb la innovació de gustos i ingredients...i els vaig trobar tan bons que vaig decidir que els prepararia a casa...i aquí els teniu...A més, els vaig fer amb farina integral d'espelta, que diuen és el cereal més antic conegut. Es veu que es tenen dades del seu cultiu pels habitants de Babilònia, i, més tard, pels egipcis, i que va ser un aliment bàsic, durant segles, dels pobladors del Mediterrani i d'Àsia. A Itàlia es va cultivar des de l'Edat de Bronze i va ser bàsic en la dieta durant l'imperi Romà...en fi...tota una figura!!!
INGREDIENTS (per a 6 panets)
500 grams de farina integral d'espelta
320 ml d'aigua freda
25 grams de llevat fresc
un pessic de sal
1 culleradeta generosa de curry
1/2 culleradeta de cúrcuma
una mica de llet per pintar
llavors de sèsam caramel.litzades per decorar
Aquesta és la farina que he fet servir... |
I el curry... |
I la cúrcuma que he fet servir...petits tresors en pols!!! |
PREPARACIÓ
En el bol de la KA posem la farina, l'aigua, el llevat esmicolat, la sal, el curry i la cúrcuma (vigilant que la sal no toqui el llevat, perquè neutralitzaria els seus efectes).
Amassem uns minuts, amb l'accessori ganxo, fins obtenir una massa elàstica, i que no s'enganxi excessivament.
Fem una bola de la massa, la tapem amb paper film o un drap humit, i la deixem llevar en un lloc càlid fins que, com a mínim, dobli el seu volum. A mi em va tardar un parell d'hores.
Llavors, amassem una mica la massa per treure l'aire, i la dividim en sis porcions, a les que donarem forma de bola.
Tornem a tapar i tornem a deixar llevar durant una horeta més....
Pintem amb llet...
empolsinem amb les llavors de sèsam caramel.litzat....
...i enfornem a 180 graus, opció rebosteria (amb escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 16-18 minuts, o fins que estiguin ben torradets.
Deixem airejar una bona estona damunt una reixa...i a menjar!!!
Farcits de pernil o de formatge...són espectaculars...Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada