Aquest pa que vaig fer dimarts passat ha resultat ser deliciós, amb una molla densa i una crosta ben cruixent, i amb una propietat que tenien els pans d'abans, els que feien a casa les àvies: aguanta en perfectes condicions dos o tres dies, i, al quart, torrat, també està boníssim...o sigui que si el feu, el podreu aprofitar fins a l'última engruna...Això si, si el proveu, per exemple, untat amb crema de formatge fresc, no crec que us duri gaires hores...! I té la peculiaritat que està fet amb kamut, una varietat de blat que ja es conreava a l'Antic Egipte. Té molts nutrients i un gran poder antioxidant, a més de vitamina E, i no provoca tantes al.lèrgies com el convencional...o sigui que l'heu d'incorporar a les vostres receptes si o si!!! A veure què us sembla la meva proposta!
INGREDIENTS (Per un pa gros, fet amb un motlle de 24 cm de diàmetre aprox.)
500 grams de farina de kamut
330 grams de farina de blat
50 grams de llevat fresc
600 ml d'aigua tèbia
2 o 3 cullerades d'oli d'oliva
una culleradeta de sal
2 o 3 culleradetes de pebre vermell fumat (segons el gust)
una mica de llet i llavors de rosella per decorar
Aquesta és la farina de kamut, ecològica que vaig fer servir! |
PREPARACIÓ
En un bol, barregem les dues farines.
Hi afegim el llevat barrejat amb la llet tèbia. la sal i l'oli, i comencem a amassar amb l'accessori ganxo de la KA.
És l'hora d'afegir la gràcia d'aquest pa: el pebre vermell picant fumat!!!
I continuem amassant uns minuts fins obtenir una massa elàstica que es desenganxi del bol.
Deixem reposar la massa, tapada amb un drap humit, en un lloc càlid, durant unes dues hores, o fins que dobli el seu volum.
Llavors, damunt una superfície enfarinada, amassem una mica la massa per treure-li l'aire, l'arrodonim, i la dipositem dins el motlle del que volem prengui forma, que prèviament haurem ruixat amb spray antiadherent i enfarinat, i tornem a deixar llevar, una hora-hora i mitja més, fins que torni a doblar el seu volum.
Només queda pintar-ne la superfície, empolsinar amb llavors de rosella, i enfornar, a 190 graus, opció rebosteria, durant aproximadament 40-45 minuts.
I ja el teniu a llest!
Això si, com sempre, i perquè es conservi genial més temps, abans de guardar en un recipient hermètic, deixeu refredar, completament, damunt una reixa.
A llescar i a menjar!!!
Que vagi de gust!
Si va de pa... SÍ!! BONÍSSIM!!! :) M'agrada això del pebre vermell i segur que el fumat li dóna un toc molt especial :)
ResponEliminaUn petó reina!
No creo que este pan necesite de quesos o embutidos para enriquecerlo, ya debe de estar bueno así, sin más.
ResponEliminaUn abrazo
Blanca de JUEGO DE SABORES