dilluns, 15 de febrer de 2016

PASTÍS DE CREMA, POMA I PERA....O LA MILLOR MANERA D'ACABAR UN DIA ESGOTADOR!!!

Aquesta setmana ha estat de bojos: viatges de feina, carnestoltes, aniversaris...i malgrat he cuinat molt, no he tingut temps de fer fotos ni penjar res...inactivitat total al bloc!!! Avui, malgrat ha continuat essent força esgotador a la feina, hem tornat una mica a la normalitat, i, per tant, he tingut temps de preparar unes postres pel sopar amb tots els ets i uts...i de fer-ne fotos del pas a pas i del resultat final...un resultat que ha sigut del tot satisfactori. Segons en Marc: una passada!!! Per tant, ja us ho deia al títol de l'entrada...si demà teniu un dia complicat, arrodoniu-ne el final preparant aquesta delícia!!!


INGREDIENTS
Per la crema
4 rovells d'ous
80 grams de sucre llustre
la pela d'una llimona
un canó de canyella
500 ml de llet sencera
2 cullerades de midó o maizena

Pel pastís
1 placa de pasta de full
la crema pastissera
1 o 2 peres
2 o 3 pomes
sucre moreno i canyella

PREPARACIÓ
Primer anem per la crema. Bullim la llet amb la pela de llimona i el canó de canyella.


Paral.lelament, barregem el sucre i els rovells d'ou, fins que claregin de color.



Just quan la llet arrenqui el bull, retirem la pell de llimona i el canó de canyella. Tot seguit, n'apartem un gotet, i aboquem a la resta els ous, tot remenant. En el gotet de llet que hem retirat, hi barregem les dues cullerades de maizena, barregem bé, i també aboquem a la llet. Tot, sobretot, sense deixar de remenar.


Quan espesseeixi, traieu del foc, remeneu una miqueta més, i ja la teniu a punt.


Aboqueu en una safata, i deixeu refredar.


Mentrestant, posem la placa de pasta de full en un motlle rodó, punxant-ne bé el cul.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 8-9 minuts. Llavors traieu del forn i reserveu.


Agafeu les pomes i les peres, peleu-les i talleu a porcions ben fines.



Repariu la crema per sobre la pasta de full...


...i els trossets de fruita per sobre la crema.


Empolsineu amb sucre moreno i canyella.


I només us quedar enfornar, a 180 graus (també opció rebosteria), durants uns 25-30 minuts, o fins que la fruita estigui ben cuita i daurada.


Desenforneu, deixeu refredar una mica, i degusteu...Aquest pastís, servit tebi, és d'allò més bo!!!




Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Una aparición triunfal con esta tarta, ya te echaba de menos.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Ets imcombustible Mònica!!!!
    Aquesta tarta, boníssima.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Ets imcombustible Mònica!!!!
    Aquesta tarta, boníssima.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. No hi ha dubte que un tros d'aquesta coca et revifa sí o sí! Sensacional!! :)

    ResponElimina
  5. MMMmmmmmmm.....la traca final! Quina passada de bo, Mònica!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Amb aquesta pinta no dona temps a que es refredi, segur! Ja m'explicaràs quin multivitamínic prens per poder anar a aquest ritme...ha, ha!! Un petonarro!

    ResponElimina