Les galetes que he preparat avui les he vist en un munt de receptaris. Normalment en diuen "craquelades", perquè imiten una tècnica pròpia de les manualitats (el "craquelat") amb la que es generen clivelles lleus que fragmenten la pintura o la superfície d'algun objecte. La seva finalitat és imitar l'envelliment i s'empra molt en fusta, làmines i ceràmica. Dit això, suposo que no cal que us digui que aquestes galetes d'envellides no en tenen res...i que tenen les clivelles més dolces que us pugueu imaginar!!! Són cruixents per fora i esponjoses per dins...en resum...que no podeu deixar de fer-les perquè són una delícia tan pels ulls com pel gust!!
90 grams de cacau en pols
400 grams de sucre
120 ml d'oli de girasol
4 ous
2 culleradetes de pasta de vainilla bourbon
250 grams de farina de blat
2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
sucre llustre per arrebossar
(85 gramos) de cocoa natural en polvo
PREPARACIÓ
(85 gramos) de cocoa natural en polvo
PREPARACIÓ
En un bol barregem el cacau, el sucre i l'oli.
Afegim els ous un a un, tot remenant.
Per acabar hi incorporem la pasta de vainilla.
En una altre recipient, barregem la farina, el llevat i la sal. Poc a poc, anem abocat els ingredients secs als líquids, fins obtenir una massa densa i homogènia.
Deixeu reposar a la nevera, tapada amb paper film, unes 3 o 4 hores.
Llavors en feu boles, les arrebosseu en sucre llustre, i les aneu dipositant damunt una safata de forn folrada de paper.
Enforneu en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durants un 12 minuts, a 180 graus. Quan les traieu, deixeu-les uns minuts damunt la safata, i després traslladeu-les damunt una reixa per tal que s'acabin de refredar totalment.
Que vagi de gust!!!
Tengo que hacerlas, son preciosas y tienen que estar riquisimas. Que bien te han quedado dan ganas de comerse unas cuantas.
ResponEliminaBesines
Tengo que hacerlas, son preciosas y tienen que estar riquisimas. Que bien te han quedado dan ganas de comerse unas cuantas.
ResponEliminaBesines
M'apunto la recepta, que aquest cap de setmana tenim una celebració casa i estic pensant què oferir al berenar. I aquestes galetes fan una pinta espectacular!
ResponEliminaMarta
ResponEliminaMónica; Unes molt bones galetes que no esn podem perdre, la veritat és que si¡¡
He intentat enviar tres e-mails sense éxit,doncs m'el tornen... t'envío el meu e-mail:
josep_baye@hotmail.com
Mònica, bones i boniques!! queden apuntades!
ResponEliminaFelicidades Monica, se ven deliciosas.Bsss
ResponEliminaM'agraden Mònica!! :)
ResponEliminaPetons
Queden molt boniques i segur que boníssimes!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Queden molt boniques i segur que boníssimes!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Quina pinta, me les apunto!!!
ResponElimina