dimecres, 27 d’abril de 2016

PASTIS DE PA DE MOTLLE, PERNIL DOLÇ I FORMATGE....NYAM, NYAM!!!

A casa portem un temps de bojos...tots anem amunt i avall en mil i una ocupacions. Les nenes grans van atabalades amb els estudis, el tennis i les inscripcions a les activitats de l'estiu; la peque amb obres de teatre i les colònies del cole; en Marc amb la feina i el francès; i jo intercalo judicis, cursets, la preparació de la festa major del barri i algun altre serrell que em té d'allò més entretinguda. Conseqüència d'aquest maremàgnum familiar: que pràcticament no ens veiem en tot el dia...Així que procuro fer uns sopars divertits, al voltant dels quals ens expliquem les mil i una vicissituds viscudes durant el dia!!! En fi...aquí teniu un dels que he preparat, que ha rebut l'aprovació general!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (Per un motlle rectangular de 30x18 aprox).
12-14 llesques de pa de motlle sense crosta
una mica de margarina
pernil dolç i formatges ratllats (jo he posat cheddar, emmental i manxego)
4 ous
200 grams de formatge crema tipus Philadelphia
180 ml de llet
sal i pebre
enciam tallat petit i tomàquets cirera per decorar

PREPARACIÓ
En un bol poseu els ous, el formatge crema, la llet, la sal i el pebre i bateu bé.



Unteu amb mantega o spray antiadherent un motlle rectangular...aquest meu fa aproximadament 30x18 i m'ha anat, com diria ma mare, "de perles"!!!


Talleu la crosta al pa de motlle, i unteu les llesques destinades al cul amb una mica de margarina.


Col.loqueu un pis de pa (només el destinat al cul, untat per la part de baix amb una mica de margarina) en el motlle.


Els mulleu bé amb la barreja d'ou, llet i Philadelphia.


I hi disposeu pel damunt pernil dolç i formatge.



Cobriu amb una altra capa de pa, mulleu-lo amb la barreja d'ou, llet i formatge crema i tornar a començar.


Es tracta que aneu fent capes fins a omplir el motlle. La darrera capa ha de ser de pa, que mullarem i cobrirem amb formatge ratllat i uns retallons de margarina per aconseguir un millor enrossit en el forn.


Coeu al bany maria, a una temperatura d'uns 180-190 graus, i escalfor a baix, a dalt i ventilador, durant uns 35-40 minuts.


En acabat, traieu del forn i deixeu refredar una mica.


Desemmotlleu (si el motlle fós de parets desmuntables ja seria la repera...cas contrari, heu de jugar amb dues safates per fer-ho) i disposeu en una safata més grossa que la mida del pastís.


Rodegeu el pastís amb enciam tallat petit, i decoreu amb algunes meitats de tomàquet cirera...


I a menjar!!!


Tebi, i amb el formatge fos de l'interior encara fent fils, és potser la millor manera de degustar-lo!!!! Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Esto es precisamente lo que me hubiera gustado cenar.
    Bona nit
    Blanca JUEGO DE SABORES






    ResponElimina

  2. Mónica; Un bon motlle de "material" per anar fent gana mentrestant feu les tertúlies familiars.
    Salutacions Mónica¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Un 'biquini' gegant!!! 😊 Boníssim! El somni de qualsevol que tingui paladar! 😂😂😂
    Petons

    ResponElimina
  4. Què bons aquests pastissos! ets la reina del dolç, però quan et fiques amb una recepta salada també la bordes eh! un petonàs!

    ResponElimina