divendres, 13 de maig del 2016

EL BULLILAB...APUNTS D'UNA VISITA MOLT INTERESSANT!

En tancar el Bulli, en Ferrán Adriá va traslladar el seu talent creatiu a Barcelona, i va posar en funcionament el BulliLab, un espai interdisciplinar on es treballa d’una manera teòrica, amb la finalitat de poder innovar en l’àmbit de la restauració gastronòmica; mentre es prepara l’obertura, segurament en el 2018, del 1846, el nou restaurant de Cala Montjoi, on es portarà a la pràctica tot allò aconseguit en aquests anys d’estudi i anàlisi (el nom de 1846 fa referència a les 1846 creacions gastronòmiques que es van servir en el Bulli des de la seva obertura). Molt resumidament, es tracta de saber què hi ha, què s’ha fet i com s’ha fet, per poder saber què falta per fer! Innovació, innovació i més innovació. I ahir a la tarda vam tenir el gran privilegi de poder visitar el BulliLab guiats per en Gabriel Bartra, el subdirector de continguts de l'espai, i en Ferran Adrià en persona.






En el BulliLab s’aplica el que en Ferrán Adriá ha anomenat “Sapiens”, un mètode per analitzar tots els processos relacionats amb la restauració gastronòmica (processos de creació, execució, difusió, gaudi de l’experiència...etc), que també inclou una anàlisis històrica d’eines, tècniques i productes. D’aquí que hi treballin i col.laborin cuiners, però també historiadors, creatius, sommelliers, informàtics...etc.



El BulliLab és un laboratori expositiu on tot és mòbil, tot va canviant, i on plafons, fotografies, maquetes i diagrames fan que sigui un espai molt visual i impactant.




Allí és on també es gesten tots els projectes en els que participa la BulliFoundation (llibres, exposicions...etc). I també on s’està preparant la difusió de tot el que s’està investigant, a través, entre altres vies, de la Bullipèdia, una plataforma digital que permetrà accedir a tot el contingut obtingut en aquests anys de treball. I també, i especialment per a poder finançar-se, apliquen el mètode Sapiens a productes concrets, per encàrrec de determinades empreses, com recentment han fet amb el Dom Pérignon.



La trobada va acabar, com no podia ser, amb una fotografia de grup amb en Ferrán Adriá, un geni molt proper, que no dubta en aplicar el mètode socràtic per fer-te entendre què és per ell la cuina, i perquè treballa per obrir la ment de tots els operadors del món gastronòmic.



En fi, va ser una tarda, que no oblidarem! Moltes gràcies Laura Solanilla per organitzar-la, i a en Ferrán i tot el seu equip per permetre'ns gaudir de l'espai!

3 comentaris:

  1. Ja us vaig veure per facebook! Sou uns afortunats de poder gaudir d'unes activitats com aquesta!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  2. Sort dels qui ho expliqueu, gràcies Mònica!!una bona tarda segur!! 😘

    ResponElimina
  3. Això ha estat una visita de luxe, eh!! quin privilegi ;) Un petó!

    ResponElimina