diumenge, 1 de maig del 2016

GOTETS D'ARRÒS AMB LLET A LES DUES XOCOLATES

Si em seguiu al facebook ja sabreu que ahir vaig fer un curset de postres en gotets amb la Gemma Clofent, del bloc La cuina de casa, a l'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebrón, fins ahir mateix gestionat per la fantàstica Àgata Albero, de la que podreu seguir la pista a Receptes amb vida! La Gemma no només ens va oferir un piló de receptes i combinacions, sinó que ens va donar idees per crear-ne de nous, que és el que he intentat fer aquest matí!!! Gemma, agafant d'aquí i d'allà de tot el que ens vas dir i ensenyar, he fet uns gotets d'arròs amb llet a les dues xocolates, que han resultat deliciosos!!!


INGREDIENTS (per 10 gotets aprox.)
Per l'arròs amb llet 
1 litre de llet
200 grams d'arròs bomba
3 cullerades de sucre
2 cullerades de cacau
1 nou de mantega
pell de llimona
1 canó de canyella
1 culleradeta de canyella en pols (opcional)

Per la mousse de xocolata blanca
170 grams de xocolata blanca
100 grams de llet
3 fulles de gelatina (de la mida de les de la marca Vahiné)
250 grams de nata per muntar

Per decorar
trossets d'ametlla caramel.litzada
arròs inflat
mikados

PREPARACIÓ
Comencem preparant l'arròs. Primer li fem arrencar el bull en aigua i l'escorrem.



Tot seguit l'aboquem en la llet, que haurem fet bullir prèviament juntament amb un canó de canyella i una pela de llimona.


Hi incorporem el sucre i el cacau i, si us agrada el gust de canyella, una culleradeta de canyella en pols, i remenem bé. Deixem coure uns 22 minuts aproximadament.


Quan estigui cuit, ho retirem del foc i hi afegim la mantega. Remenem bé i deixem refredar una mica.


Repartim en els gotets que hàgim escollit. Jo n'he reciclat uns de iogurt, en els que he tapat la marca amb una cinta rosa! Han quedat molt xulos! Deixem reposar els gotets a la nevera, per aconseguir que l'arròs prengui un xic.


Tot seguit ens posem amb la mousse de xocolata blanca. Cal iniciar el procés hidratant la gelatina.


Calentem la llet i l'aboquem sobre la xocolata. Esperem un moment i comencem a remenar.


Acte seguit és el torn de la gelatina, que haurem ben escorregut, i continuem barrejant fins que tot estigui ben integrat.


Mentre la barreja perd una mica d'escalfor, muntem la nata. No cal muntar-la del tot, podeu parar quan comenci a agafar consistència.


Amb molta suavitat, poc a poc, i amb moviments de baix a dalt, incorporem la nata a la xocolata.


Un cop obtinguda la textura de mousse, deixem acabar de refredar totalment a temperatura ambient.


Només us queda afegir la mousse, amb l'ajuda d'una mànega pastissera sense boca, sobre l'arròs amb llet i cacau, i, en l'últim moment, decorar cada gotet amb mikados, ametlles caramel.litzades (que vaig fer l'altre dia i vaig guardar en pot hermètic) i arròs inflat! Nyam, nyam!!!



Ja veureu com els devoren!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Arròs amb llet amb xocolata!!!!!!! Un toc diferent i segur que deliciós! Ja m'imagino el gustet...
    Petons

    ResponElimina
  2. Aquest arròs amb llet i xocolata ha de ser deliciós.
    Petons guapa !!!!

    ResponElimina
  3. Aquest arròs amb llet i xocolata ha de ser deliciós.
    Petons guapa !!!!

    ResponElimina
  4. Ets una alumna excel·lent! Vas a un curset en dissabte i...prepares les postres en diumenge!
    Quina envegeta em feu quan us veig anant a aquestes sessions!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Que buena pinta tiene, para la merienda me viene muy ben.Bssss

    ResponElimina
  6. Quin greu no haver pogut venir dissabte al taller... sens dubte has estat una alumna a l'alçada, quin gotet més deliciós!! un petonàs!

    ResponElimina
  7. Doncs vas aprofitar moltísssim el taller eh, amb alumn@s així dóna gust!
    M'encanten els teus gotets, tenen molt bona pinta! Si l'arròs amb llet i la mousse de xocolata ja són bones per separat, menjar-les a la vegada ha de ser una passada!
    Petons maca!

    ResponElimina
  8. muy bien explicado como siempre, sin duda que intentaré hacer algo parecido, saludos y enhorabuena chao chao

    ResponElimina