dissabte, 3 de desembre del 2016

CREMA DE FORMATGE BLAU DE CABRA AL TOC DE PEBROT!

Els dissabtes vaig al Mercat del Lleó, i compro formatges a una petita parada, La Fromagerie, comanada per la Sandrine, una francesa que no escatima mai temps i ganes per descobrir-te els secrets, qualitats i combinacions perfectes dels molts formatges que ofereix! Els formatges que ven són artesans i de qualitat, i a casa els esperen d'allò més delerosos!!! Avui, però, a més dels habituals, n'he comprat un tall d'un de blau de cabra, per preparar aquest entrant que avui us presento...una crema suau i saborosa que, combinada amb la melmelada de pebrot, en aquest cas alegrada amb vermut de Reus, esdevé una delícia al paladar!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per a 4 racions tipus copa)
3 patates
1 nou de mantega
100 grams de formatge blau de cabra
melmelada de pebrot (podeu trobar la recepta al toc de vermut clickant aquí, i una altra més tradicional clickant aquí).
unes tires de pebrot "morrón" de llauna

PREPARACIÓ
Triem unes patates ben maques, les pelem, les tallem a trossets i les posem a bullir.



Quan estiguin ben toves, tes traiem del foc i retirem part de l'aigua (en deixem només la suficient per cobrir-les).


És l'hora d'afegir-hi la mantega i el formatge blau de cabra tallat a trossets, i triturar-ho tot.




Jo el formatge l'he afegit a tongades, per anar tastant el sabor. Amb 100 grams ha quedat un gust intens però no exageradament fort.


Un cop integrats tots els ingredients, i aconseguida la textura de crema, deixem refredar una miqueta, i posem dins una mànega de plàstic, sense boca.



Anem per la part final. Triem uns gotets o unes copes ben xules. L'únic requisit imprescindible, al meu entendre, és que siguin transparents.


Al cul hi posem un parell de culleradetes de melmelada de pebrot (mireu que estigui a temperatura ambient, per tal que contrasti una mica amb la crema però no hi hagi una variació de temperatura massa exagerada!)


Amb l'ajuda de la mànega, repartim la crema de formatge. Aproximadament posem el triple de crema que de melmelada a cada gotet.


Només queda decorar per sobre amb unes tiretes de pebrot "morrón" dels de llauna, i col.locar amb gràcia una palet de pa, o una torradeta! I procureu servir que la crema encara estigui una mica tèbia.


Depenent de la mida del got o recipient que utilitzeu pot ser un aperitiu o un entrant...La veritat és que, és tan bona, que en versió aperitiu la cosa es queda una mica curta!!!



Que vagi de gust!

2 comentaris: