diumenge, 7 de maig de 2017

PASTÍS DE MATÓ AL TOC DE TARONJA

Ahir vam tenir a casa uns convidats molt especials...una colla d'amigues blocaires i les seves parelles, amb qui vam compartir excursió, taula i sobretaula, i sobretot moltes rialles...Aquest pastís va ser la meva aportació a unes postres col.lectives (cadascuna va portar alguna cosa), que van venir a ser com un segon dinar!!!



INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
75 grams de sucre
2 ous
80 grams de farina de blat
250 grams de llet sencera
30 grams de mantega fosa
400 grams de mató
la pella ben ratllada de dues taronges
melmelada de taronja

PREPARACIÓ
Comencem precoent cinc minuts una mica la placa de pasta de full (que haurem ben punxat) en un motle ben engreixat.




Mentre la pasta de full es precou, preparem el farcit. Batem els ous i el sucre, fins que la barreja blanquegi.



Hi incorporem la farina i barregem fins que estigui integrada.


Llavors és el torn de la llet i la mantega fosa (que haurem deixat temperar una mica).



I tot seguit l'ingredient estrella...el mató, que com més bo sigui millor! En aquest cas, de proximitat i empordanès!



I ja per acabar, aboqueu la pela de taronja ben ratllada.



Us ha de quedar, més o menys una massa així.


En aquest moment, ompliu la placa de massa, que ja haureu tret del forn, i la hi torneu a posar, a 180 graus aproximadament, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 35-40 minuts, o fins que el farcit estigui completament cuit (ho sabreu si, en punxar-lo, l'estri surt net). Si veieu que al final de la cocció se us torra massa, tapeu la part superior amb paper d'alumini.


Feta la cocció, l'aspecte ha de ser aproximadament aquest. Deixeu refredar una mica en el motlle, i tot seguit desemmotlleu i deixeu acabar de refredar damunt una reixeta.



Abans de servir, emplateu i cobriu la part central superior amb melmelada de taronja.



I a degustar!


Que vagi de gust!

1 comentari:


  1. Mónica; Els pastisos de formatge, són la meva perdició... m'agraden tots -vaca, ovella, cabra- amb mes o menys quantitat.
    El toc de taronja és subtil i generós al paladar.
    Salutacions Mónica¡¡ :O)

    ResponElimina