dimarts, 27 de març de 2018

COCA INVERTIDA DE TARONJA SANGUINA

Els que em seguiu a xarxes socials sabeu que tinc debilitat per les taronges sanguines o bloodoranges com diuen els anglosaxons. Les trobo delicioses soles, amb sucre o en una coca com aquesta! No deixeu de gaudir-ne mentre duri la temporada!


INGREDIENTS
2 o 3 taronges sanguines
una mica de sucre moreno i uns quants trossets de mantega
125 grams de sucre moreno
3 ous grossos
125 grams de farina de blat
2 cullerades soperes generoses de cacau pur
1/2 culleradeta de llevat en pols
2 o 3 cullerades de melmelada de préssec

PREPARACIÓ
Pelem les taronges i les tallem a rodanxes.


Ruixem amb spray antiadherent un motlle rodo (24 cm de diàmetre aproximadament), hi repartim uns trossets de mantega, un parell de cullerades de sucre moreno, i les rodanxes de taronja sanguina.




Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 7 o 8 minuts. Traiem el forn i reservem.


Batem durant 6 o 7 minuts els ous i el sucre moreno.


Hi afegim la farina i el llevat, prèviament tamisats, amb moviments molt suaus, i de baix a dalt.


També el cacau, sobretot tamisat, perquè tendeix a crear grumolls.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


Repartiu la massa per sobre la taronja sanguina.


Torneu a enfornar, a 180 graus, opció rebosteria, durant aproximadament uns 20-25 minuts. Un cop cuita, deixeu refredar uns minuts i desemmotlleu, a la vegada que li doneu la volta, ja que no oblideu que es tracta d'una coca invertida!



Només us queda pintar la coca amb una mica de melmelada de préssec, per tal que brilli més...i a degustar!



Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Una combinación excelente y el paso a paso no puede ser más ilustrativo, como siempre.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina